Antena LIVE
Video

Operațiune dramatică de salvare în orașul natal al lui Zelenski. 98 de mineri sunt prinși în subteran, după ce rușii au atacat cu rachete Krivoi Rog

Operațiune dramatică de salvare în orașul natal al președintelui Volodimir Zelenski, în urma atacurilor cu rachete ale rușilor. Agenția de presă de stat ucraineană Ukrinform relatează că 98 de mineri sunt blocați în subteran, la Krivoi Rog, iar salvatorii încearcă să îi elibereze. Război Rusia - Ucraina, ziua 230 LIVE TEXT

De la 11.10.2022, 11:15
Operațiune dramatică de salvare în orașul natal al lui Zelenski. 98 de mineri sunt prinși în subteran, după ce rușii au atacat cu rachete Krivoi Rog censor.net/ua

98 de mineri sunt blocați într-o mină din orașul Krivoi Rog, din cauza unei întreruperi de curent cauzate de bombardamentele rusești în oraș. Anunțul a fost făcut pe Telegram de șeful administrației militare Oleksandr Vilkul. Potrivit oficialului ucrainean, un total de 854 de mineri au fost prinși în patru mine subterane, dar majoritatea au fost eliberați. 

"Marea problemă și marea provocare a fost că la momentul atacurilor în subteran se aflau 854 de mineri în patru mine. O operațiune de salvare complexă se apropie de sfârșit”, a spus Vilkul. 

Luni, armata rusă a tras 18 rachete în regiunea Dnipropetrovsk. Cinci dintre ei au fost doborâte de unitățile de apărare antiaeriană ucrainene. Trei proiectile au fost lansate în orașul Krivoi Rog. Unul a fost doborât, dar două au lovit țintele.

Pe acelaşi subiect

Ruşii au lansat luni peste 84 de raiduri aeriene. Bilanțul bombardamentelor din Ucraina a crescut la 19 morți și peste 100 de răniți

Numărul deceselor cauzatede bombardamentele rusești asupra principalelor orașe din Ucraina de luni a crescut de la 14 la 19. Serviciul de stat pentru situații de urgență din Ucraina au adăugat că 105 persoane au fost rănite în loviturile de luni. "Atenție. În timpul zilei există o probabilitate ridicată de lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Vă rugăm să rămâneți în adăposturi pentru propria siguranță, nu ignorați semnalele de raid aerian", a atenționat serviciul. 

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a transmis că luni ruşii au lansat peste 84 de raiduri aeriene, inamicul folosind rachete de croazieră, balistice, rachete ghidate antiaeriene şi vehicule aeriene de luptă fără pilot (UCAV), în timp ce forţele de apărare ale Ucrainei au respins atacurile inamicului în cinci localităţi, transmite Ukrinform. Forţele aeriene ucrainene şi unităţile de apărare antiaeriană ale Forţelor Terestre ale Forţelor Armate ale Ucrainei au distrus 56 de ţinte aeriene, şi anume 43 de rachete de croazieră şi 13 UAV-uri. Forţele de apărare ale Ucrainei au respins atacurile inamicului în cinci localităţi. În direcţia Bugului de Sud, invadatorii ruşi folosesc din ce în ce mai mult tancuri, mortiere, tunuri şi artilerie cu rachete. În ultima zi, rachetele ruseşti au provocat pagube la infrastructura din 20 de aşezări. 

Declaraţia a fost făcută de Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei pe Facebook, transmite corespondentul Ukrinform. "Armata de ocupaţie rusă, neavând realizări pe câmpul de luptă, foloseşte o tactică de teroare împotriva civililor ucraineni. Încălcând dreptul umanitar internaţional, legile şi obiceiurile războiului, ei lovesc infrastructura critică şi casele rezidenţiale", se arată în raport. trupele ruseşti au lansat din nou rachete şi lovituri aeriene asupra oraşelor ucrainene paşnice şi populate. Ca urmare a atacului masiv cu rachete, în ultima zi, civili au fost răniţi şi infrastructura a fost avariată în peste 20 de localităţi, şi anume în Kiev, Lviv, Rivne, Zhytomyr, Ternopil, Khmelnytskyi, Ivano-Frankivsk, Vinnytsia, Pryluky, Nizhyn, Konotop, Kharkiv, Kremenchuk, Dnipro, Kryvyi Rih, Zaporizhzhia, Mykolaiv, Odesa. Invadatorii ruşi au ucis din nou civili. În ultima zi, ocupanţii ruşi au lansat peste 84 de raiduri aeriene şi cu rachete. 

Rușii au folosit rachete de croazieră, balistice, rachete ghidate antiaeriene şi vehicule aeriene de luptă fără pilot

Potrivit Statului Major General, inamicul a folosit rachete de croazieră, balistice, rachete ghidate antiaeriene şi vehicule aeriene de luptă fără pilot (UCAV) pentru a ataca oraşele şi satele ucrainene. Forţele aeriene ucrainene şi unităţile de apărare antiaeriană ale Forţelor Terestre ale Forţelor Armate ale Ucrainei au distrus 56 de ţinte aeriene, şi anume 43 de rachete de croazieră şi 13 UAV-uri. Ameninţarea atacurilor aeriene şi cu rachete ale inamicului persistă pe întreg teritoriul Ucrainei. Între timp, trupele ruseşti încearcă să menţină zonele ocupate temporar şi deschid focul asupra poziţiilor ucrainene. Inamicul îşi concentrează eforturile asupra încercărilor de a perturba acţiunile active ale forţelor de apărare ale Ucrainei în anumite direcţii şi desfăşoară acţiuni ofensive în direcţia Bakhmut şi în direcţia Avdiivka. În direcţiile Volyn şi Polissia, situaţia a rămas mai degrabă neschimbată. Regimul preşedintelui autoproclamat al Belarusului continuă să sprijine agresiunea armată a Rusiei şi să furnizeze un cap de pod şi arme pentru a ataca teritoriul Ucrainei.

În acelaşi timp, nu s-a format un grup ofensiv şi nu a existat nicio ameninţare de lansare a ofensivei de pe teritoriul Belarusului la 10 octombrie 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

atac mineri rachete
Întrebarea zilei
Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Barajul din România care e construit într-un loc unic. Are o poveste...
Fanatik.ro
Publicat 06.05.2024
Animalul pe care românii au început să-l crească. Investiția nu este mare,...
Fanatik.ro
Publicat 06.05.2024
Ce este suveranitatea emoțională, calitatea care îi ajută pe oameni să fie...
spotmedia.ro
Publicat 05.05.2024
Ce nou lanţ de supermarketuri intră în România! Angajări MASIVE în mai multe...
Gandul
Publicat 06.05.2024
Cum să bem corect apă pentru a ne hidrata corespunzător. Sfaturile unui medic...
Adevărul
Publicat 05.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe....
CaTine
Publicat 05.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe...
Useit
Publicat 06.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Ce a făcut avocatul din Iași acuzat că și-a aruncat iubita de la etajul 6, în...
libertatea.ro
Publicat 06.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
Noul drog care face ravagii în România. Specialiști: „Provoacă...
ziare.com
Publicat 04.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Pancreatita acută, un pericol după mesele copioase de sărbători. Simptome,...
Medicool
Publicat 05.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024