Antena Meniu Search
x

Video 6 oraşe ucrainene, bombardate masiv de Rusia. Zelenski spune că Putin are două ţinte: civilii şi sistemul energetic. O rachetă a căzut lângă Ambasada României din Kiev

Putin devine tot mai periculos! A ordonat atacuri cu rachetă în oraşe mari din Ucraina, inclusiv la Kiev, ca represalii pentru distrugerea podului din Crimeea. După două zile de bombardamente, bilanţul victimelor nevinovate din Ucraina a urcat la cel puţin 26 de morţi şi 140 de răniţi. Putin a numit explozia de pe pod terorism. Astăzi, rachetele ruşilor au trecut aproape de ambasada noastră de la Kiev şi la câteva zeci de kilometri de graniţă.

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 19:23

Vezi și

Obuzele trase de armata lui Putin au căzut astăzi în toată Ucraina, dar ţinta principală au fost oraşele mari, printre care capitala Kiev, Liov, Harkov şi Zaporojie. 17 drone iraniene au lansat raiduri aeriene. Zonele cu civili au fost vizate de aproape 80 de rachete. Jumătate dintre ele au fost interceptate de sistemele de apărare din Ucraina, dar celelalte au adus moarte şi suferinţă. La Kiev, sirenele de alarmă au sunat şase ore în şir, iar localnicii s-au adăpostit la metrou. O ploaie de rachete a căzut peste oraş.

Un proiectil a făcut un crater enorm la 850 de metri distanţă de Ambasada României

Un proiectil a făcut un crater enorm la 850 de metri distanţă de Ambasada României. Ministrul de externe a condamnat atacul şi a anunţat că toţi angajaţii misiunii diplomatice sunt teferi. Bombardamentele au început chiar când un reporter BBC transmitea în direct situaţia din capitala Ucrainei. Alte trei rachete de croazieră au şuierat astăzi în apropiere de graniţa României. În drum spre Ucraina, proiectilele Moscovei au survolat spaţiul aerian al Republicii Moldova. Ambasadorul Rusiei la Chişinău a fost chemat să dea explicaţii. Între timp, Putin şi Zelenski se acuză reciproc de terorism.

"Avem de-a face cu terorişti. Zeci de rachete, drone iraniene de război Shahed. Au două ţinte. Caută să creeze panică şi haos. Vor să distrugă sistemul energetic. Nu au nicio şansă. A doua ţintă sunt oamenii. Au ales în mod deliberat această perioadă, aceste ţinte, pentru a provoca cât mai multe pagube posibil", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. "Prin acţiunile sale, regimul de la Kiev s-a coborât la acelaşi nivel cu al formaţiunilor teroriste internaţionale. Este pur şi simplu imposibil să lăsăm astfel de crime nepedsite", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Kremlinul spune că atacurile sunt pedeapsa lui Putin pentru distrugerea podului dintre Crimeea şi Rusia, pe care Consiliul de Securitate al Rusiei o consideră act terorist comis de Ucraina. Experţii ruşi spun că sabotajul ar fi fost comis prin detonarea unui camion încărcat cu explozibil. Vehiculul ar fi străbătut teritoriul Bulgariei, Georgiei, Osetiei de Nord pe drumul spre pod. Experţi militari citaţi de BBC pun însă la îndoială această versiune. Cred, mai curând, că explozia a fost provocată de dronă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » 6 oraşe ucrainene, bombardate masiv de Rusia. Zelenski spune că Putin are două ţinte: civilii şi sistemul energetic. O rachetă a căzut lângă Ambasada României din Kiev