Antena Meniu Search
x

Video O rachetă lansată de ruși în Kiev a căzut la doar 850 de metri de Ambasada României. Reacția MAE

Ucraina a fost atacată masiv cu zeci de rachete şi drone ruseşti, în această dimineață. Atacurile s-au produs la ore de vârf şi în locuri aglomerate, când lumea mergea către serviciu. Numai în capitala Kiev, au căzut cel puțin 4 rachete, una dintre ele la doar 850 de metri de ambasada României. Ministrul de externe Bogdan Aurescu a anunţat că toţi angajaţii sunt în siguranţă. În schimb, autorităţile de la Kiev spun că până acum au fost raportate 8 decese şi 24 de persoane rănite în urma atacurilor.   

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 15:35

Vezi și

Maşini în flăcări, obuze căzute peste locuri de joacă şi clădiri rezidenţiale, un pod avariat şi haos în cel mai mare oraş ucrainean. Aşa arată răzbunarea Kremlinului în urma exploziei de la podul Kerci din Crimeea. Oamenii au fost sfătuiţi să se îndrepte către adăposturi şi subsoluri, iar staţiile de metrou au devenit neîncăpătoare.

Şcolile au fost închise, iar cursurile se desfăşoară în adăposturi şi în sistem online. 

Bombardamentele din urmă cu câteva ore au fost surprinse în direct de un reporter al BBC, dar şi de un civil care încearcă să ajungă către unul dintre adăposturile din oraş. 

Zelenski cere ca Rusia să fie numită stat terorist

Pe acelaşi subiect

Atacurile cu rachete nu s-au oprit la Kiev. Oraşele Liov, Dnipro, Jitomir, Ternopil, Zaporojie au fost ţintele rachetelor şi dronelor ruseşti în această dimineaţă. Preşedintele Zelenski cere ca Rusia să fie numită stat terorist. Asta după ce Vladimir Putin a făcut acuzaţii similare în urma exploziei de la podul care leagă Crimeea de Federaţia Rusă.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: A fost un act terorist îndreptat spre distrugerea unei infrastructuri civile, de importanţă critică, a Federaţiei Ruse. Iar autorii, făptaşii şi cei care au dat ordinele sunt serviciile secrete ale Ucrainei. 

După numai o zi de cercetări, ruşii au stabilit că la Kerci a fost vorba de un atac terorist, pus la cale de Ucraina. Experţii ruşi spun că explozia de pe pod ar fi fost provocată de un camion roşu încărcat cu explozibil. Vehiculul ar fi străbătut teritoriul Bulgariei, Georgiei, Osetiei de Nord și apoi ar fi traversat regiunea Krasnodar. Specialişti militari citaţi de BBC pun însă la îndoială versiunea anchetatorilor ruşi. Potrivit acestora o dronă maritimă detonată sub pod, ar fi putut să fie cauza exploziei. Explozia de pe podul Kerci nu a fost revendicată oficial de Ucraina. Consiliul de securitate al Rusiei se întruneşte astăzi pentru a stabili măsurile de ripostă. Dar purtătorul de cuvânt al Kremlinului a exclus, cel puţin pentru moment, că s-ar avea în vedere folosirea armelor nucleare. < aici tot podul sau distrugeri sau altceva.

Ministrul român de Externe: Condamn cu fermitate atacurile cu rachete ruseşti

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, condamnă, luni, atacurile cu rachete ruseşti împotriva unor obiective civile din centrul Kievului şi din alte oraşe ucrainene. Ministrul de Externe afirmă că personalul Ambasadei este în siguranţă, chiar dacă o rachetă a lovit în apropierea sediului. “Condamn cu fermitate atacurile cu rachete ruseşti împotriva unor obiective civile din centrul Kievului şi din alte oraşe ucrainene, încălcând flagrant dreptul umanitar internaţional, ceea ce a dus la pierderea de vieţi omeneşti”, a transmis, luni, într-un mesaj pe Twitter, ministrul român de Externe.  

Acesta a precizat că personalul Ambasadei României este în siguranţă. “Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranţă, chiar dacă o lovitură a lovit la doar 850 m de sediul său”, a mai transmis ministrul român de Externe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » O rachetă lansată de ruși în Kiev a căzut la doar 850 de metri de Ambasada României. Reacția MAE