Antena LIVE

Curs valutar

Rybar: Documentele secrete de la Pentagon au fost scurse intenţionat de SUA pentru a păcăli Rusia

În timp ce presa internaţională se întreabă cine este în spatele scurgerilor de informaţii de la Pentagon iar SUA au anunţat că investighează cum au ajuns rapoartele sensibile, unele cu marcaj "top secret", publicate pe reţele de socializare, bloggerii militari ruşi pro-Kremlin favorizează ipoteza unei operaţiuni deliberate de război psihologic.

De la 11.04.2023, 16:56
WhatsApp
Pentagon Getty Images

Rybar, un canal de Telegram pro-rus, de analiză militară, citat de CNN, Bloomberg sau Institutul pentru Studiul Războiului, consideră că scurgerea de documente de la Pentagon este una controlată şi deliberată pentru a induce în eroare conducerea militară rusă.  

Canalul care are legături cu FSB-ul, Kremlinul şi cu grupul paramilitar Wagner a devenit popular de la începutul invaziei ruse în Ucraina pentru actualizările zilnice și hărțile detaliate ale câmpului de luptă, precum și prin accesul la coordonate ale pozițiilor ucrainene și ale unor obiective strategice.

Rybar scrie că totul este o campanie masivă a americanilor de dezinformare, inclusiv informaţiile că direcţia de atac pentru contraofensiva ucraineană va fi în sud. Pentagonul a numit publicarea celor peste 100 de documente sensibile "un coşmar".

"Din întâmplare, cu doar câteva săptămâni înainte de contraofensiva la scară largă a Forțelor Armate ale Ucrainei, astfel de documente TOP SECRET au apărut în mod convenabil pe net. Totul pare o scurgere controlată și o campanie masivă de dezinformare.

Pe acelaşi subiect

Acest lucru este confirmat și de sprijinul informațional pe scară largă din partea giganților mass-media The Wall Street Journal, The Washington Post, CNN și alții care se întrec în încercarea de a arăta cât de pregătite de luptă sunt Forțele Armate ale Ucrainei și încurajând pe toate căile conducerea politico-militară rusă să facă o greșeală" scrie canalul cu peste 1 milion de abonaţi. 

"În timp ce Rusia se bucură că Ucraina nu are blindate sau rachete antiaeriene, Occidentul continuă să aprovizioneze Forțele Armate ale Ucrainei. Numirea în mod public a regiunilor din sud ca direcție principală de contraofensivă poate fi înşelătoare, oricât de evidentă ar fi. 

Contraofensiva poate începe chiar şi undeva în regiunea Belgorod sau Briansk. În regiunea Harkov, lângă granița cu Federația Rusă, se remarcă o grupare de mii de soldaţi ucraineni - inclusiv o brigadă mecanizată. Cu toate astea, Forțele Armate ale Ucrainei aflate în stadiul de pregătire chiar au avut și continuă să aibă probleme, iar în unele brigăzi - destul de semnificative. Presiunea timpului, lipsa oamenilor, a armelor afectează calitatea formațiunilor antrenate, iar acest lucru este cu siguranță luat în considerare în SUA. 

Iar în cazul în care eșuează planul anunțat de "a cuceri Crimeea", această presupusă scurgere de informații secrete va face posibilă justificarea eșecului împotriva Rusiei dând vina pe incapacitatea Forțelor Armate ale Ucrainei de a implementa în mod corespunzător asistența militară acordată de Occident" mai susţine Rybar. 

"Cât de adevărate sunt aceste date? Nu este un secret pentru nimeni că, în ultimele luni, țările occidentale au pregătit formațiuni ucrainene pentru o ofensivă. Pe baza structurii forțelor armate combinate ale NATO, s-au format două corpuri de armată în cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, care includeau, printre altele, brigăzile indicate în documente. Dacă ne uităm la datele finalizării preliminare a pregătirii noilor formațiuni și a transferului de arme și echipamente militare, putem concluziona că informațiile de la sfârșitul lunii februarie nu erau departe de realitate. Obținerea acestor informații din spaţiul public nu este o problemă atât de mare: am scris despre asta la începutul lunii februarie.

Cu toate acestea, în realitate, datele s-au schimbat cu mult timp în urmă: au apărut diverse dificultăți legate de forța de luptă, furnizarea de echipamente și alte arme. Ca urmare, din listă, doar brigăzile macanizate 47, 67, 117 și 118 sunt acum pe deplin pregătite pentru luptă, pentru restul pregătirea a fost amânată pentru mai-iunie a acestui an, iar brigada a 5-a amânată până în decembrie. Deci sunt aceste date reale? Pe listele comasate de la sfârșitul lunii februarie apar doar nouă brigăzi, dar erau pregătite mai bine de 20 de formațiuni în diferite zone de antrenament din Ucraina și din țările occidentale.... În acest moment, Forțele Armate ale Ucrainei au 12 formațiuni pregătite pentru luptă (într-o măsură sau alta), cu şanse reale de a fi folosite în campania de primăvară-vară. Și alte 13 sunt în proces de formare." mai scrie Rybar.

Pe 25 noiembrie 2022, Mihail Zvinchuk, un fost membru al serviciului de presă al Ministerului rus al Apărării, a confirmat într-un interviu că el și "colegul" său Denis Shchukin se află în spatele canalului Rybar. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

pentagon documente scurse rusia
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024