Schema prin care doi francezi se îmbogăţeau de pe urma bătrânicilor. Le cereau sute de euro, după ce le păcăleau că locuinţele lor sunt infestate de ploşniţe
Doi bărbaţi din Franţa cu antecedente penale au păcălit aproape 50 de femei peste 90 de ani că locuineţe lor sunt infestate cu ploşnite. Acestea le ofereau sute de euro pentru dezinsecţii şi tratamente false, costisitoare.
De Redactia Observator la 08.12.2023, 09:38- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
În luna noiembrie, Unitatea de Investigaţii Generale (UEG) a poliţiei a primit nouă plângeri de fraudă care au avut ca victime persoane vulnerabile. Însă, potrivit unui comunicat de presă al poliţiei, cel puţin 48 de potenţiale victime au fost identificate.
Cei doi escroci arestaţi joi vizau femei cu vârste de peste 90 de ani, contactându-le mai întâi telefonic pentru a le informa că există un caz de infestare cu ploşniţe de pat în apropierea locuinţei lor. Apoi, sub pretextul dezinsecţiei, ei organizau o vizită la domiciliul respectivelor femei, aducându-le un spray sau oferindu-le un unguent ce trebuia aplicat pe piele pentru a ţine la distanţă ploşniţele. În realitate, era doar un unguent pe bază de eucalipt.
Ce sumă pretindeau escrocii
Escrocii acceptau doar plăţi cu cardul de credit, cu sume cuprinse între 300 şi 2.100 de euro.
- "Ţeapă" de peste 2,5 milioane de lei, descoperită de ANAF la o firmă din Timiş care avea mai multe contracte cu...
- Ţeapa primită de o femeie din Baia Mare. A rămas fără 110.000 de lei, după ce a văzut un anunţ promiţător...
- Ţeapa luată de un bărbat din Sălaj. Ce a primit în locul adidaşilor de 1.300 de lei pe care şi i-a comandat pe...
Anchetatorii i-au identificat rapid pe făptaşi şi au stabilit că cei doi aveau o nouă victimă în vizor. Poliţiştii de la Brigada anticriminalitate (BAC) au pus în aplicare un sistem de supraveghere, care a dus la arestarea lor în timp ce plecau de la domiciliul victimei din Strasbourg.
Bărbaţii erau cunoscuţi pentru alte fraude
Potrivit poliţiei, cei doi bărbaţi erau cunoscuţi autorităţilor şi pentru alte fraude. Aceştia se prezentaseră pe rând ca acţionând în numele centrului medico-social sau al farmaciei victimelor lor, asigurându-le că respectivele costuri vor fi acoperite integral de Securitatea Socială.
Autorităţile au lansat totodată un apel pentru a depista şi alte eventuale victime şi pentru a stabili amploarea fraudei.