Antena Meniu Search
x

"Ţeapă" de peste 2,5 milioane de lei, descoperită de ANAF la o firmă din Timiş care avea mai multe contracte cu statul

Un operator economic din judeţul Timiş, care efectua activităţi de construcţii, instalaţii şi amenajări, în special cu instituţii publice din vestul României, a prejudiciat bugetul cu peste 2,5 milioane de lei, sumă ce reprezintă TVA şi impozit pe profit, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 07.12.2023, 15:24

Bani
Firmă de construcţii din Timiş care avea mai multe contracte cu statul, prinsă de ANAF după ce a dat o "ţeapă" de peste 2,5 milioane de lei - Shutterstock

"Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) au finalizat investigaţiile şi verificările demarate la un operator economic din judeţul Timiş, care efectua activităţi de construcţii, instalaţii şi amenajări, în special cu instituţii publice din vestul României. Verificările au vizat activitatea societăţii din perioada 2019-2023, iar prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului este de peste 2,5 milioane lei, sumă ce reprezintă TVA şi impozit pe profit.

În fapt, operatorul economic verificat a declarat obligaţii de plată cu sume mult inferioare celor înregistrate în evidenţa financiar contabilă, cu scopul de a nu achita suma corectă a TVA şi a impozitului pe profit rezultat în urma activităţii desfăşurate. Astfel, din cauza subdeclarării sumelor datorate, certificatele fiscale necesare contractării lucrărilor efectuate către instituţiile publice pe portalul de achiziţii publice SEAP nu reflectau realitatea", se precizează în documentul citat.

Totodată, operatorul economic verificat nu a depus în ultimii patru ani bilanţurile financiare anuale, iar în urma activităţilor specifice desfăşurate de DGAF cu privire la verificările antifraudă şi instituirea măsurilor asigurătorii în cauză, societatea şi-a deschis procedura insolvenţei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Justitie » "Ţeapă" de peste 2,5 milioane de lei, descoperită de ANAF la o firmă din Timiş care avea mai multe contracte cu statul