Țările lumii continuă, fiecare în ritmul ei, lupta împotriva coronavirusului (Video)
Coronavirusul suferă mutaţii. Se adaptează pentru a trece de sistemul imunitar al naţiunilor pe care le infectează. Europa şi Statele Unite se luptă cu acelaşi inamic, dar diferenţele sunt mari de la ţară la ţară. Cu o rată de mortalitate sub doi la sută, Germania rămâne un exemplu.
De Redactia Observator la 11.04.2020, 00:23- Germania are cea mai mică rată de mortalitate din întreaga Europă.
- Spania și Italia par să fi depășit momentele cele mai dificile în lupta cu coronavirusul.
Coronavirusul suferă mutaţii. Se adaptează pentru a trece de sistemul imunitar al naţiunilor pe care le infectează. Europa şi Statele Unite se luptă cu acelaşi inamic, dar diferenţele sunt mari de la ţară la ţară. Cu o rată de mortalitate sub doi la sută, Germania rămâne un exemplu. Marea Britanie a înregistrat cel mai negru bilanţ de până acum. 953 de morţi în 24 de ore.
Speranţa renaşte în Regatul Unit. Veşti bune vin de la cel mai înalt nivel. Infectat cu noul coronavirus, premierul Boris Johnson a ieşit de la Terapie Intensivă. Rămâne, însă, spitalizat.
Iar regatul se apropie de vârful epidemiei. Peste 8 mii de oameni au murit până acum. Rata cu care creşte bilanţul este de 900 pe zi.
Locţiitorul premierului, Dominic Raab a făcut apel la oameni să respecte restricţiile.
Dominic Raab, ministrul de Externe al Marii Britanii: Vă mulţumesc tuturor pentru sacrificiile pe care le faceţi, dar epidemia nu s-a încheiat. Trebuie să continuăm să stăm acasă.
În Italia şi Spania, unde epidemia dă semne că pierde din putere, autorităţile au prelungit restricţiile pentru încă două săptămâni. Sute de oameni continuă să ignore zilnic recomandările autorităţilor.
Un român a încercat să treacă cu maşina prin barajul poliţiei locale.
Un altul a fost imobilizat în plină stradă de patru agenţi, după ce a fugit a 32-a oară din carantină.
În Franţa, epidemia avansează în ritm galopant. Peste o mie 300 de decese numără ultimul bilanţ. În spitalele suprasolicitate, se munceşte fără odihnă. De pe patul de spital, imediat ce testele arată că s-au vindecat, medicii revin la datorie.
Philippe Montravers: Este cam la fel ca în Primul Război Mondial. Oamenii erau răniţi, dar se întorceau pe câmpul de luptă.
Cu cea mai mică rată de mortalitate din Europa, Germania se pregăteşte să testeze populaţia. Vrea să afle câţi dintre cetăţeni sunt imuni şi câţi dintre ei au fost bolnavi fără să ştie. Rezultatele vor fi anunţate la începutul lunii mai.
Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Avem motive de bucurie. În prezent nu este nevoie să înăsprim restricţiile. Pe de altă parte, nu trebuie nici să ne relaxăm, să credem că suntem în totală siguranţă.
Din Olanda vine şi un exemplu de forţă. O femeie de 107 ani s-a vindecat de coronavirus.