Tesla, anchetă în SUA, după ce o șoferiță spune că software-ul de „condus autonom” a forțat schimbarea benzii de mers și a provocat un accident
Autoritățile americane de reglementare în materie de siguranță investighează plângerea unui șofer Tesla care spune că software-ul de „condus autonom” al mașinii sale a preluat controlul și a făcut o manevră nesigură, care a dus la producerea unui accident rutier.
De Ana Maria Ghiarasim la 15.11.2021, 10:51La începutul acestei luni, un SUV mic Tesla model Y din 2021, deținut de o femeie din Brea, California, a schimbat din senin banda de mers și a intrat în coliziune cu o altă mașină. Deși nimeni nu a fost grav rănit în accizentul din 3 noiembrie, mașina a fost extrem de avariată pe partea șoferului, se arată în plângere.
Mașina Tesla a schimbat banda de mers și a provocat un accident
Potrivit unei plângeri depuse de șoferul vehiculului la Administrația americană pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), șoferul care testa SUV-ul a primit o alertă de la mașină la jumătatea virajului, iar șoferul a încercat să rotească volanul pentru a evita un accident.
Cu toate acestea, șoferul a spus că nu a putut să reia controlul și mașina a trecut cu viteză pe banda greșită de mers, ”punându-i în pericol pe toți cei implicați”, se arată în plângere.
- Accident mortal din Dolj. O fată de 15 ani a murit pe loc, după ce mașina în care se afla a lovit un copac și un...
- Femeie atacată în casă, în Maramureș, după ce le-a deschis ușa hoților crezând că pisica face zgomot să intre
- Autorul unui jaf bancar a fost identificat după 52 de ani. Nimeni nu i-a dat de urmă în tot acest timp, acum...
„Mașina a intrat pe banda greșită și am fost lovit de un alt șofer”, a scris șoferița.
Nu este pentru prima dată când o eroare în software-ul „Full Self-Driving” al Tesla provoacă un accident și pune în pericol viața șoferului, scrie The Independent.
Răspunsul Tesla privind funcțiile „Autopilot” și „Full Self-Driving”
Tesla nu a comentat încă incidentul. Compania și-a desființat anul trecut Departamentul de relații publice și nu a răspuns la mesajul lansat de Associated Press prin care se solicita un răspuns la plângere.
„NHTSA este la curent cu plângerea consumatorului în cauză și comunică cu producătorul pentru a colecta informații suplimentare”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Administrației americane pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi.
Tesla, care a rechemat aproape 12.000 de vehicule la începutul acestei luni, susține că „Autopilot” și „Full Self-Driving” sunt sisteme de asistență pentru șofer și nu pot conduce singure. Șoferii care conduc mașina trebuie să fie gata în orice moment să intervină, a spus compania.