Antena Meniu Search
x

Foto Autorul unui jaf bancar a fost identificat după 52 de ani. Nimeni nu i-a dat de urmă în tot acest timp, acum poliția din SUA nu are ce să-i facă

Autorul unuia dintre cele mai faimoase jafuri bancare din SUA a fost identificat după 52 de ani de la comiterea faptei. Theodore John Conrad avea 20 de ani când, în calitate de casier la o bancă din Cleveland, a plecat într-o zi de la serviciu cu 215.000 de dolari îndesați într-o pungă de hârtie, echivalentul a 1,7 milioane de dolari în zilele noastre.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.11.2021, 09:41

Theodore John Conrad lucra la banca Society National Bank din Cleveland, Ohio, când și-a jefuit angajatorul în iulie 1969. La finalul unei zi de vineri, tânărul de aproape 20 de ani a pus într-o pungă de hârtie 215.000 de dolari și a dispărut. S-a întâmplat într-o zi de iulie a anului 1969, iar el a furat ceea ce astăzi ar însemna 1,7 milioane de dolari, scrie CNN.

Timp de 52 de ani, nimeni n-a știut ce s-a întâmplat cu tânărul casier. Abia săptămâna trecută, după 52 de ani de la comiterea faptei, autoritățile americane au anunțat că l-au identificat pe bărbat.

Conrad locuia în Boston din 1970 sub numele de Thomas Randele. Ca o ironie, casa lui era aproape de locul unde a fost filmat filmul „The Thomas Crown Affair” în care personajul principal a furat peste 2 milioane de dolari de la o bancă.

Casierul a dat lovitura la bancă într-o zi de vineri

Pe acelaşi subiect

Lovitura lui Conrad a avut loc într-o zi de vineri. Banca nu a știut că banii lipsesc din seif până luni, când el nu s-a prezentat la serviciu. Zeci de ani, anchetatorii l-au căutat în California, Hawaii, Texas sau Oregon. Cazul său a fost prezentat și în emisiunile „America's Most Wanted” și „Unsolved Mysteries”.

După ani de investigații, autoritățile federale au călătorit în Massachusetts săptămâna trecută și au confirmat că Theodore John Conrad a trăit o viață liniștită sub un nume fictiv în Boston.

Autorul unui jaf bancar a fost identificat după 52 de ani. Nimeni nu i-a dat de urmă în tot acest timp, iar acum poliția din SUA nu are ce să-i facă

Autorul jafului din 1969 a murit de cancer în luna mai, la 71 de ani

Ca parte a investigației, ei au comparat documentele din anii 1960 cu documentele pe care acesta le completase sub numele Randele, inclusiv o declarație de faliment din 2014 la un tribunal federal din Boston.

Însă anchetatorii au ajuns puțin cam târziu la autorul jafului din 1969. Theodore John Conrad a murit de cancer pulmonar în luna mai a acestui an la Lynnfield, Massachusetts, la vârsta de 71 de ani. 

Un tată și fiul lui, pe urmele autorului jafului bancar din 1969

Unul dintre investigatorii cheie ai cazului a fost Peter J. Elliott, un mareșal american din nordul Ohio, a cărui familie locuia lângă Conrad la sfârșitul anilor 1960.

„Acesta este un caz pe care îl cunosc prea bine. Tatăl meu, John K. Elliott, a fost mareșal adjunct al Statelor Unite la Cleveland din 1969 până la pensionarea sa în 1990”, a spus el. „Tatăl meu nu a încetat niciodată să-l caute pe Conrad și și-a dorit întotdeauna să fie închis, până la moartea sa în 2020.”

Unele dintre documentele descoperite de bătrânul Elliott au jucat un rol important în confirmarea identificării lui Conrad, a spus fiul.

„Sper că tatăl meu se odihnește liniștit știind că ancheta lui... a adus rezolvarea acestui mister de zeci de ani”, a spus mai tânărul Elliott. ”Însă nu toate cele din viața reală se termină ca în filme”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Autorul unui jaf bancar a fost identificat după 52 de ani. Nimeni nu i-a dat de urmă în tot acest timp, acum poliția din SUA nu are ce să-i facă