Tratament experimental pentru coronavirus, testat în SUA
Coronavirusul a ajuns şi în Statele Unite! Peste Ocean, s-au înregistrat 60 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care 6 şi-au revenit deja. Însă oamenii de ştiinţă n-au stat degeaba şi au descoperit că un medicament care poate ajuta. L-au testat deja pe animale, iar acum au început să-l testeze şi pe oameni. Savanţii susţin, însă, că este esenţial să ştim să facem diferenţa între coronavirus şi o gripă clasică sau chiar o răceală mai puternică. Şi, bineînţeles, îndeamnă la calm.
De Redactia Observator la 28.02.2020, 17:30Coronavirusul a ajuns şi în Statele Unite! Peste Ocean, s-au înregistrat 60 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care 6 şi-au revenit deja. Însă oamenii de ştiinţă n-au stat degeaba şi au descoperit că un medicament care poate ajuta. L-au testat deja pe animale, iar acum au început să-l testeze şi pe oameni. Savanţii susţin, însă, că este esenţial să ştim să facem diferenţa între coronavirus şi o gripă clasică sau chiar o răceală mai puternică. Şi, bineînţeles, îndeamnă la calm.
Oraşe închise, spitale în carantină, magazine goale. Nicio măsură nu este exagerată. Extrem de contagios şi necunoscut lumii ştiinţifice, noul coronavirus a ajuns pe şase continente în nici două luni şi a afectat peste 83 de mii de oameni.
Un tratament experimental este deja testat în Statele Unite.
Andre Kalil, specialist în boli infecţioase, Universitatea din Nebraska - Planul este să testăm 400 de pacienţi. Studiul va implica 50 de locaţii la nivel global.
Medicamentul se numeşte REMDESIVIR. A fost creat pentru a trata Ebola dar, în laborator, s-a dovedit eficient şi împotriva SARS, MERS şi chiar COVID 19.
Andre Kalil, specialist în boli infecţioase, Universitatea din Nebraska - Studiile pe animale au arătat că medicamentul a distrus boala. Dar nu ştim dacă efectiul va fi acelaşi pe oameni. De aceea trebuie să îl testăm în cadrul unui studiu randomized.
Coronavirusul născut în China atacă întâi plămânii. Poate avea o evoluţie fulminantă. Cele mai expuse sunt persoanele între 60 şi 80 de ani cu afecţiuni pre-existente precum boli de inimă, diabet sau hipertensiune.
Peste 80 la sută dintre bolnavi au însă simptome uşoare. Iar copiii sunt aproape imuni. Datele apar într-un studiu făcut pe 44 de mii de pacienţi din China. O categorie foarte expusă este personalul medical. În România, unii dintre studenţii de la Medicină au spus că le este frică să intre în contact cu persoane infectate.
Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie - Dacă vrei sa faci altceva, design interior, sigur că poţi să nu vii la Institutul Matei Balş. Ca student trebuie să vii la Balş sau la orice altă unitate medicală unde se tratează pacienţii, inclusiv cei cu boli infecţioase.
În comparaţie cu Ebola, SARS şi gripa porcină, coronavirus are o putere mai mare de contaminare în timp.
După 41 de zile, 243 de oameni erau infectaţi cu Ebola, 520 cu gripa porcină şi 3.600 cu SARS. În schimb, coronavirusul afecta aproape 42 de mii de oameni în întreaga lume.
Tedros Ghebreyesus, director OMS - Nu s-au remarcat modificări semnificative in ADN-ul virusului. Rata de mortalitate este între 2 şi 4% în Wuhan şi 0.7% în restul lumii.
Faţă de gripa sezonieră, coronavirus este mai puţin contagios. Şi mult mai puţin mortal. La prima vedere, simptomele noului coronavirus sunt similare unei răceli sau gripe. carton SIMTOME ATIPICE Însă, rinoreea şi durerea în gât sunt atipice infectării cu noul virus. Oamenii de ştiinţă avertizează că mult mai periculoasă este isteria pe care coronavirus o generează.