Antena LIVE

Curs valutar

Ucraina îşi face propria "Linie Surovikin". Construieşte fortificaţii defensive pe trei linii lungi de 2.000 de kilometri, anunţă Zelenski

Război în Ucraina. Ucraina a început sau este în curs de construire a unor fortificaţii defensive pe trei linii lungi de 2.000 de kilometri, a anunțat luni Volodimir Zelenski pe Telegram, în urma unei întâlniri cu comandanții militari și miniștri. Preşedintele ucrainean susţine că ritmul de pregătire este bun, deşi presa occidentală a semnalat că există îngrijorări că progresul nu este suficient de rapid.

De la 12.03.2024, 11:26
WhatsApp
Ucraina îşi face propria "Linie Surovikin". Construieşte trei linii defensive fortificate lungi de 2.000 de kilometri, anunţă Zelenski Profimedia

Volodimir Zelenski a scris luni pe contul de Telegram că, în cadrul întâlnirii, a primit un raport de la premierul Denis Shmîhal despre "ritmul de construcție a noilor linii de apărare". "Construcția a 2.000 de kilometri de fortificații pe trei linii de apărare este o sarcină masivă, dar ritmul este bun. Contez pe finalizarea la timp", a scris Zelenski, relatează Ukrainska Pravda

Liderul de la Kiev a mai spus luni că a primit "rapoarte detaliate de la comandament cu privire la situația de pe câmpul de luptă", precum și rapoarte de la ministrul Apărării Rustem Umerov și de la ministrul Industriilor Strategice Oleksandr Kamîşin cu privire la aprovizionarea cu muniții pentru front. 

Ucraina intră într-o nouă fază a războiului cu Rusia: liniile defensive

Wall Street Journal (WSJ) a relatat pe 7 martie că trupele ucrainene construiesc fortificații în așteptarea unei ofensive rusești în primăvară, dar există îngrijorări că progresul nu este suficient de rapid. La vest de oraşul Avdiivka, ucrainenii sapă cu excavatoarele  tranşee şi şanţuri antitanc, potrivit WSJ. 

Pe acelaşi subiect

Ucrainenii încearcă să reproducă acum obstacolele pe care Rusia le-a creat pe partea sa de front în urmă cu mai bine de un an. Aşa-numita "Linie Surovikin" a avut vara trecută o eficacitate letală în blocarea contraofensivei ucrainene, a notat WSJ. 

"Linia Surovikin" este un set complex de fortificații de pe frontul de sud-est, numită după generalul rus Serghei Surovikin care era pe atunci comandantul general al războiului din Ucraina.

Ruşii au început construcţia sa imediat după contraofensiva Ucrainei din 2022 în Harkov şi Herson, dar unii analişti militari occidentali se îndoiau de eficacitatea sa la debutul contraofensivei ucrainene din 2023.

"Lipsa de apărare stratificată de-a lungul liniei frontului ar trebui să fie o îngrijorare pentru Ucraina. Situația va deveni destul de critică pentru forțele ucrainene", a declarat pentru WSJ Franz-Stefan Gady, un analist militar austriac, care a vizitat recent frontul din Donbas. 

Soldații ucraineni care luptă la Avdiivka spun că trupele desemnate în misiuni de luptă sunt forțate să sape tranșee, de multe ori sub foc inamic. 

"Ceea ce se întâmplă este că Rusia s-a pregătit de multă vreme. A adunat suficiente forțe și resurse pentru a face presiuni asupra diferitelor axe simultan.... În circumstanțele în care ne aflăm, trebuie să săpăm, să ne întărim și să construim singuri", a declarat pentru WSJ, Maxim Jorin, comandant adjunct al Brigăzii 3 de Asalt a Ucrainei. El a mai spus că speră că va fi construită o linie de apărare către orașul Pokrovsk pentru a rezista unui atac rusesc așteptat în săptămânile următoare.

Autorităţile ucrainene au fost criticate toamna trecută pentru că nu au reuşit fortificarea liniilor defensive. În noiembrie Kievul a decis înfiinţarea unui grup de lucru pentru a coordona eforturile.

În ianuarie, premierul a transmis că guvernul a alocat aproximativ 17,5 miliarde de grivne (466 de milioane de dolari) pentru construcția de fortificații, numind-o "o sumă record", potrivit Kyiv Independent

Dar la începutul lunii martie, premierul de la Kiev a declarat că pentru construcția de fortificații au fost alocate 30 de miliarde de grivne, aproximativ 800 de milioane de dolari. 

Zelenski, despre trimiterea de trupe occidentale: Copiii voştri nu vor muri în Ucraina

Ulterior într-un interviu acordat BFMTV şi Le Monde, preşedintele ucrainean a spus că "peste 1.000 de kilometri" de linii defensive sunt construite sau în curs de construcţie pe frontul din Ucraina.

"Trebuie să ştiţi că atunci când vorbim de fortificaţii este vorba de un proces constant, nu vorbim de kilometri sau sute de kilometri, ci de peste 1000 de kilometri de construcţie. Prin urmare, este o sarcină foarte complexă", a subliniat preşedintele ucrainean, menţionând "trei linii de apărare" deja "construite" împotriva forţelor ruse, în estul, sudul şi nordul Ucrainei.

"Atât timp cât rezistă Ucraina, armata franceză poate rămâne pe teritoriul francez", a afirmat, de asemenea, Zelenski, în timp ce a pledat pentru trimiterea de "personal tehnic" pentru "coproducţia" de tunuri Caesar şi "instruire".

"Copiii voştri nu vor muri în Ucraina", a afirmat preşedintele ucrainean, potrivit interviului acordat postului de televiziune francez BFMTV şi cotidianului Le Monde. Pe 26 februarie, preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat că nu trebuie exclusă pe viitor trimiterea de trupe occidentale în Ucraina, în numele unei "ambiguităţi strategice"

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

razboi ucraina rusia ucraina volodimir zelenski fortificatii
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024