Un restaurant cu stele Michelin din Irlanda se închide pentru că e prea scump. Cât ajunge să coste un meniu de degustare
Un restaurant cu stele Michelin din Irlanda de Nord a fost închis, după 26 de ani de funcţionare, din cauza preţurilor prea mari pentru clienţi, cât şi a costurilor ridicate pentru operatorii acestuia, relatează Mediafax.
De Redactia Observator la 07.11.2023, 17:57Deanes EIPIC, restaurantul emblematic, înființat de bucătarul nord-irlandez Michael Deane în anii 1990, a obținut prima sa stea Michelin la un an de la deschidere, sub numele de Deanes, în 1997.
Cât ajunge să coste un meniu de degustare la restaurantul Deanes EIPIC
În luna noiembrie, compania a anunțat că Deanes EIPIC se va închide până la sfârșitul anului 2023 din cauza creșterii prețurilor în rândul clienților.
Conducerea mai motivează că închiderea vine în urma crizei Covid, al Brexit și al crizei financiare.
- Povestea Teodorei, asistenta care se tratează prin muzică. Meloterapia, folosită chiar şi de chirurgi în...
- Soarta hipopotamilor lui Pablo Escobar a fost decisă. Ce se va întâmpla cu turma "regelui drogurilor" din Medellin
- Suma uluitoare cu care se vinde un diamant albastru "Bleu Royal" la o licitaţie din Geneva. Câte carate are piatra...
Bucătarul-șef Alex Greene, finalist în cadrul emisiunii britanice "Great British Menu", a declarat că vede această mișcare ca fiind alarmantă și că industria ospitalității este în scădere.
"Costurile au scăpat de sub control. EIPIC, în ansamblu, nu era un restaurant care să moară”, spune el, dar „oamenii au așteptări atunci când intră pe ușă. Costul de a veni în întâmpinarea acestei așteptări s-a dublat, a scăpat de sub control, iar noi nu putem dubla prețul".
Meniurile de degustare de la EIPIC costă 100 de lire sterline (aproximativ 123 de dolari).