Antena LIVE

Curs valutar

Video

Coadă uriaşă de maşini pe Podul Prieteniei, românii s-au întors acasă după vacanţa din Grecia: "Aşa ceva nu am văzut în viaţa mea!"

A fost o coadă uriaşă de automobile, seara trecută, pe Podul Prieteniei. Sute de maşini s-au împotmolit la intrarea în ţară prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu.

De la 21.06.2021, 09:05
WhatsApp
Vezi și:

Imaginile ne-au fost trimise de un telespector care spune că ambuteiajul s-a format din cauza numărului mare de turişti români care s-au întors acasă după vacanţa petrecută în Grecia.

Unul dintre şoferii aflaţi în coloană nu a mai rezistat şi încercat să ajungă mai în faţă, intrând cu maşina pe contrasens: "Aşa ceva nu am văzut în viaţa mea! Niciodată... coada de la vama Giugiu. Suntem pe podul Giurgiu şi coada continuă".

Unde călătorim vara aceasta? Germania, Spania, Portugalia şi Austria şi-au deschis graniţele

Turiştii care vin din România trebuie să prezinte la intrarea în Germania o dovadă a testării, vaccinării sau vindecării toate persoanele care călătoresc spre Germania pe cale aeriană. Aşadar, turiştii care ajung în Germania sunt obligaţi să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR, dovada vaccinării sau a vindecării în cel mult 48 de ore de la intrarea pe teritoriul german. Cei care se întorc din Germania în România pot intra în ţară fără restricţii, având în vedere că Germania se află pe lista verde

Pe acelaşi subiect

Condiţiile de intrare în câteva state euro­pene, potrivit MAE:

Spania:

Începând cu data de 7 iunie 2021, toţi pasagerii care sosesc din România pe cale aeriană trebuie să prezinte la intrarea în Spania un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19 cu cel puţin 14 zile anterior călătoriei, un test molecular tip PCR negativ sau un test antigen negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior călătoriei, un certificat de vindecare post-COVID-19 (acesta poate fi un document eliberat de un serviciu medical la 11 zile de la depistarea infectării cu virusul SARS-CoV-2. Acest certificat este valabil pentru o perioadă de 180 zile). Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptaţi de la măsura prezentării unuia dintre documentele justificative menţionate anterior. Toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. Totodată, Spania se află pe lista verde, astfel că nu vor exista restricţii la întoarcerea în România.

Portugalia:

Portugalia acceptă turiştii doar cu prezentarea unui rezultat negativ al testului PCR. Companiile aeriene vor permite îmbarcarea pasagerilor zborurilor cu destinaţie sau escală în Portugalia continentală doar în baza prezentării, la plecare, a dovezii de efectuare, de către un laborator, a unui test de amplificare a acidului nucleic (NAAT) sau a unui test rapid antigen (TRAg)* pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, efectuat în cele 72 de ore, respectiv 24 de ore anterioare orei îmbarcării. Sunt exceptaţi de la această măsură copiii cu vârsta de până la 2 ani. Se menţine măsura controlului obligatoriu al temperaturii corporale, temperatura corporală relevantă fiind cea egală sau superioară valorii 38 grade C. Orice pasager a cărui temperatură este egală sau superioară valorii de 38 grade C, va fi imediat îndrumat către structurile medicale care funcţionează pe aeroporturile naţionale pentru repetarea măsurării temperaturii şi în vederea efectuării unui test, dacă este cazul. Pentru intrarea în arhipelagurile Azore şi Madeira, autorităţile solicită testarea moleculară (tip PCR) pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Totodată, Portugalia se află pe lista verde, iar la întoarcerea în România nu vor exista restricţii.

Austria:

Persoanele care călătoresc în Austria din ţări pentru care nu există avertizări de călătorie, între care şi România, pot intra în Austria fără să fie nevoite să intre în carantină, cu îndeplinirea uneia din următoarele condiţii şi anume prezentarea rezultatului negativ al unui test pentru SARS-CoV-2, de tip PCR (valabilitatea să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor) sau antigen (valabilitate să nu depăşească 48 de ore de la data prelevării probelor). Prezintă un certificat de vaccinare cu un ser autorizat, cu îndeplinirea uneia dintre următoarele condiţii, la data intrării în Austria, au trecut cel puţin 22 de zile de la administrarea primei doze de vaccin, dar nu mai mult de 3 luni, imunizarea cu cea de-a doua doză de vaccin, la care, de la administrarea primei doze să nu fi trecut mai mult de 9 luni. Dacă a fost confirmată o infecţie pentru SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni şi poate fi prezentat un certificat medical de recuperare sau o dovadă a prezenţei anticorpilor, care să nu fie mai veche de 3 luni. În cazul în care nu poate fi îndeplinită niciuna dintre condiţiile de mai sus, trebuie efectuat, în cel puţin 24 de ore de la intrarea în Austria, un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 sau un test antigen pentru SARS-CoV-2, costurile fiind suportate din bugetul personal. Austria se află pe lista verde, deci pentru turiştii care sosesc din Austria în România nu vor exista restricţii.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa observator.tv@digitalag.ro.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

grecia romani rusalii vacanta vama giurgiu
Întrebarea zilei
Copiii voştri întâmpină probleme în a-şi găsi un loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025