Antena Meniu Search
x

Video Turiştii români au luat cu asalt Grecia, pentru vacanţa de Rusalii, după ce această ţară a ajuns pe lista verde

Fără restricţii la întoarcerea din vacanţa în Grecia. De azi, lista galbenă a devenit lista verde, cel puţin în ce priveşte Europa, unde doar Marea Britanie rămâne pe roşu din cauza tulpinii indiene. Dornici de vacanţă, deja sute de români au luat drumul Eladei pentru vacanţa de Rusalii, aşa că iar a fost aglomeraţie la punctul de trecere Kulata-Promachonas. 

de Redactia Observator

la 18.06.2021, 20:40

Vezi și
  • Doar Marea Britanie şi Georgia mai sunt ţări cu probleme, din Europa, pentru românii care vor să plece peste hotare.

  La Vama Kulata-Promachonas, cozile s-au format încă de azi-noapte. Dacă până în ora două au fost turişti care au reuşit să treacă şi în 10 minute prin vamă, spre dimineaţă, cozile de maşini şi autocare se întindeau şi pe cinci kilometri: "Stăm de la 6:45, înainte de Vama Kulata. Poliția dă drumul la câte 10-15 mașini către vamă, cam o dată la 20-30 de minute. Au zis că e vama aglomerată. Cam într-o ora am înaintat un kilometru". Acesta a fost mesajul transmis de un turist român pe un forum de călătorii, turist care a reuşit să treacă vama în Grecia după aproape patru ore de aşteptare. Abia spre prânz situaţia s-a mai îmbunătăţit şi au fost turişti care au reuşit să treacă şi după o aşteptare de 30-40 de minute.   

De vină pentru timpul lung de aşteptare, pe lângă numărul mare de turişti care au vrut să dea o fugă în Grecia în minivacanţa de Rusalii, este şi faptul că o parte dintre cei care ajung în vamă nu au completat formularul PLF, Passenger Locator Form, pe care autorităţile elene îl cer tuturor vizitatorilor, indiferent dacă sunt vaccinaţi, călătoresc pe bază de test sau au anticorpi. Dacă nu îl aveţi la dumneavoastră, riscaţi o amendă de 500 de euro. 

Lisabona intră în carantină, în weekenduri, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus

La cozile lungi mai contribuie şi faptul că există unele restricţii privind numărul celor care pot călători în acelaşi autovehicul. De exemplu, într-o maşină cu şapte locuri pot călători trei pasageri plus şoferul, iar într-una de nouă locuri, doar patru călători plus şoferul. Excepţii se fac când printre pasageri sunt minori sau persoane cu dizabilităţi. 

Pe acelaşi subiect

De azi, este liber la vacanţă în toată Europa. Lista galbenă a fost actualizată şi, pe lângă Grecia, nu mai avem nicio restricţie la întoarcerea în ţară din niciun stat european, cu excepţia Marii Britanii, care rămâne roşie din cauza numărului mare de noi cazuri, şi a Georgiei, în continuare galbenă.  

O altă excepţie este regiunea capitalei portugheze Lisabona, care va fi plasată în weekenduri în carantină. Chiar în plin sezon turistic, nimeni nu va mai avea voie să intre sau să iasă din localitate: "Sunt pentru toate măsurile luate pentru protecţia şi siguranţa noastră. Bineînţeles, strică weekend-ul tuturor, dar oricum plouă şi nimeni nu merge la plajă".  

Portugalia, ţară cu circa 10 milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele două zile aproape 3.000 de noi cazuri de coronavirus, miercuri înregistrându-se cel mai ridicat bilanţ zilnic după luna februarie.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Turiştii români au luat cu asalt Grecia, pentru vacanţa de Rusalii, după ce această ţară a ajuns pe lista verde