Antena Meniu Search
x

Video Vacanțe în Grecia distruse pentru zeci de români, după ce o cunoscută agenție de turism și-a suspendat temporar activitatea

Zeci de români s-au trezit peste noapte cu planurile de vacanţă distruse, după ce agenţia prin care îşi rezervaseră un sejur în Grecia i-a anunţat că îşi suspendă temporar activitatea. Un charter spre Grecia trebuia să plece ieri din Cluj. Cursa a fost însă anulată, la fel şi plecările programate pentru următoarele 7 zile.  

de Redactia Observator

la 19.06.2021, 22:00

Vezi și

Acum ar fi trebuit să se bucure de plajele din însorita Grecie. Zeci de români sunt încă acasă, mulţi cu bagajele făcute, după ce agenţia care le-a vândut vacanţele i-a anunţat că îşi suspendă temporar activitatea. Ieri, de la Cluj, urma să plece în Grecia un charter cu turişti. Zborul a fost anulat. Şi nu e singurul.

Turistă păgubită: Azi ar fi trebuit să plecăm şi cu o zi înainte am fost informaţi că vacanţa noastră a fost suspendată, s-a verificat la hotel, în data de 18 rezervarea era încă activă, neachitată, nu, în data de 17 era activă, neachitată şi în data de 18 s-a şi anulat pentru că nu a fost achitată cu 24 de ore înainte de începerea călătoriei. 

Turiștii plătiseră sute de euro pentru vacanța în Grecia

Asta deşi toţi turiştii îşi plătiseră integral vacanţele, care nu sunt deloc ieftine. Un sejur de 7 zile pentru doar două persoane porneşte de la 500 de euro la 2 stele. 

Pe acelaşi subiect

Turistă păgubită: Cineva trebuie să ne plătească concediul. Banii, clar, noi nu trebuie să-i pierdem, pentru că noi nu am beneficiat de pachetul de servicii. 

Pe site compania a anunţat că a fost nevoită să îşi suspende activitatea din cauza unor intârzieri de acordare a licenţelor pentru piaţa est-europeană şi își anunță clienții că își pot reprograma vacanțele în septembrie sau chiar în 2022. Pentru Observator, reprezentanţii biroului din România susţin că sunt colaboratori ai cunoscutei agenţii din Grecia şi oferă doar consultanţă turiştilor români. 

Mouzenidis Travel Greece se prezintă drept lider pe piaţa turistică din Grecia, cu birouri deschise în 15 ţări. Înainte de pandemie, cifra de vânzări depăşea anual 260 de milioane de dolari. 

Cozi de kilometri la punctul de frontieră Kulata-Promachonas

Mulţi români care au reuşit să plece spre Grecia, îşi încep vacanţa la coadă, în vamă. În această dimineaţă, la punctul de trecere, Kulata-Promachonas, şirul de maşini se întindea pe 7 kilometri. Pe forumuri, oamenii spun că au stat peste 2 ore la coadă pentru a trece graniţa. 

Aceeaşi situaţie şi la punctul de trecere Makaza.  Unul dintre turiştii care venea spre România a filmat o coadă de maşini de câţiva kilometri. Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă pentru cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Grecia și a informat că, din cauza fluxului mare de persoane care se deplasează în această perioadă pot să apară cozi la trecerea graniţei în Grecia şi le recomandă turiştilor să folosească toate punctele de trecere a frontierei. 

Aglomeraţie ca în vremurile bune a fost în această dimineaţă şi pe aeroportul Otopeni, unde în terminalul plecări erau sute de oameni care aşteptau să plece în vacanţă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Vacanțe în Grecia distruse pentru zeci de români, după ce o cunoscută agenție de turism și-a suspendat temporar activitatea