Antena Meniu Search
x

Avertizare MAE pentru românii care merg în Grecia. Cozi uriaşe la graniţa cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, întrucât se înregistrează cozi de maşini la punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, având în vedere numărul mare de persoane care călătoresc. MAE recomandă folosirea tuturor punctelor de frontieră pentru intrarea în Grecia.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.06.2021, 09:11

Avertizare MAE pentru românii care merg în Grecia. Cozi uriaşe la graniţa cu Bulgaria

Potrivit MAE, din cauza fluxului mare de persoane care se deplaseaza in aceasta perioada, au fost semnalate aglomerari si cozi de autovehicule la punctele de control rutier a trecerii frontierei dintre Republica Bulgaria si Grecia, care genereaza timpi mari de asteptare la traversarea frontierei dintre cele doua state. Riscul se menține în continuare în perioada imediat următoare.

În context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să folosească toate punctele de intrare în R. Elenă și să se asigure înaintea începerii călătoriei că au îndeplinit toate formalitățile obligatorii prevăzute de legislația elenă, inclusiv completarea formularului PLF (Passenger Locator Form), în care să menționeze punctul de intrare pe teritoriul Greciei. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Românii au luat cu asalt Grecia, pentru vacanţa de Rusalii

Pe acelaşi subiect

De ieri, Grecia, una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor, a intrat în zona verde, după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Dornici de vacanţă, deja sute de români au luat drumul Eladei pentru vacanţa de Rusalii. La Vama Kulata-Promachonas, cozile s-au format încă de azi-noapte. Dacă până în ora două au fost turişti care au reuşit să treacă şi în 10 minute prin vamă, spre dimineaţă, cozile de maşini şi autocare se întindeau şi pe cinci kilometri: Abia spre prânz situaţia s-a mai îmbunătăţit şi au fost turişti care au reuşit să treacă şi după o aşteptare de 30-40 de minute.   

De vină pentru timpul lung de aşteptare, pe lângă numărul mare de turişti care au vrut să dea o fugă în Grecia în minivacanţa de Rusalii, este şi faptul că o parte dintre cei care ajung în vamă nu au completat formularul PLF, Passenger Locator Form, pe care autorităţile elene îl cer tuturor vizitatorilor, indiferent dacă sunt vaccinaţi, călătoresc pe bază de test sau au anticorpi. Dacă nu îl aveţi la dumneavoastră, riscaţi o amendă de 500 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Avertizare MAE pentru românii care merg în Grecia. Cozi uriaşe la graniţa cu Bulgaria