Arborele lalea s-a împodobit în culorile soarelui. Locul din România unde a prins rădăcini tulipanul, adus tocmai din America de Nord
În Galaţi, natura s-a trezit la viaţă, iar florile se dau în spectacol. Şi nu oricum, ci... în copaci. Vorbim despre arborele lalea, cunoscut şi sub numele de tulipan, care de curând s-a împodobit în culorile soarelui. Deşi a fost adus la noi tocmai din ţara tuturor posibilităților, arborele vechi de decenii, pare că s-a împrietenit foarte bine cu solul nostru, iar acum, în fiecare primăvară, ne uimeşte cu frumuseţea sa.
De Adrian Obreja la 18.05.2024, 09:12Ne aflăm în Grădina Botanică din Galaţi. Aici, la mare înălţime de sol răsare ceva rar în România - arborele lalea. Culoarea gălbui cărămizie, dar şi forma florilor amintesc de familiarele lalele.
Arborele lalea, vedeta Grădinii Botanice
"Arborele lalea face flori după o anumită vârstă, nu în perioada tinereţii, ci un pic mai târziu. Poate să ajungă la dimensiuni impresionante. La noi, în grădina Botanică, are în jur de 7-8 metri înălţime şi e foarte important, pentru cei care îl achiziţionează de pe piaţă, că nu o să înflorească foarte repede", spune Paul Lupoae, directorul Grădinii Botanice din Galaţi.
A fost adus în Galaţi din America de Nord, în urmă cu mai bine de două decenii, iar de câţiva ani înfloreşte în fiecare primăvară. "S-a adaptat de bine. Solul nu trebuie să unul extrem de bogat în nutrienţi. Deci, e important să fie doar un drenaj. Este deosebit de atractiv, în această perioadă, pentru că în perioada înfloririi, aceste flori superbe în formă de lalea reprezintă o atracţie", explică Paul Lupoae, directorul Grădinii Botanice din Galaţi.
O atracţie care aduce în fiecare zi sute de turişti, care vor să vadă cu ochii lor minunea de o frumuseţe rară. În România mai există doar câteva exemplare de arbore lalea, însă doar o parte din ele înflorit până acum.