Video "Nu credeam că avem aşa ceva în România". Unul dintre cei mai rari arbori din ţară a înflorit. Povestea copacului-lalea
Una dintre minunile naturii se găseşte chiar la noi în ţară pe plaiurile din Transilvania. Vorbim despre arborele lalea, cunoscut şi sub numele de tulipan, unul dintre cei mai rari copaci cărora ţinuturile româneşti i-au priit foarte bine. De mai bine de 200 de ani tulipanul înfloreşte în grădina Palatului Brukenthal din Avrig, anunţând sosirea verii.
Moşia baronului Brukenthal este supranumită Edenul din Transilvania datorită peisajului mirific oferit de tulipanii înfloriţi.
''Minunat, nu credeam că avem aşa ceva în România, e fascinant. Zici că trăieşti în altă lume.''
Arnold Klingheis, manager: În fiecare an înfloresc mai frumos, în fiecare an ai impresia când te uiţi în copac că sunt mai mute flori ca anul trecut. Într-adevăr sunt mii de flori e ca şi cum am privi un câmp de lalele, dar pe verticală.''
Legenda spune că însuşi baronul Samuel von Brukenthal a sădit aceşti arbori pe care i-a adus tocmai din America de Nord.
- Peste 500 de copaci au prins viaţă în Oradea: "Când privim natura ar trebui să ne conectăm cu ea. Să ne...
- O tânără influenceriţă a pozat goală lângă un copac sacru din Bali. Localnicii sunt furioşi şi o vor în...
- Jderii, paznicii pădurilor din Scoţia. Micii vânători au misiunea de a proteja tabăra veveriţelor roşii de...
''Sunt foarte înalţi, bogaţi, au nişte flori superbe, deci sunt foarte frumoşi. Şi a venit cineva din altă zonă să ia, dar nu au cum.''
Tulipanii pot fi întâlniţi în foarte puţine locuri din Europa
Tulipanii s-au adaptat foarte bine climei de la poalele munţilor Făgăraş, fiind foarte puţine locuri în Europa unde pot fi întâlniţi.
Arnold Klingheis, manager: După cum puteţi vedea, copaci înalţi de 40 de metri, cu mii de flori, o experienţă rară, o experienţă deosebită, când începe primăvară, la sfârşitul mai, până undeva pe 15-20 iunie.
''Am venit să admirăm, să vedem cum este, să stăm în grădină să servim o cafea, un ceai şi ne bucurăm de ce avem.''
Pentru cei care vor să stea mai mult în zonă, o noapte de cazare pe moşia baronului transilvănean costă între 200 şi 300 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰