Delicii franţuzeşti, în centrul Capitalei
Legenda spune că francezii reuşesc să fie supli pentru că mănâncă foarte puţin. Nimic mai fals, spun chefii români familiarizaţi cu gastronomia din Franţa. Mănâncă bine, dar nu în exces, iar desertul şi paharul cu vin nu lipsesc de la nicio masă.
De Redactia Observator la 02.04.2019, 19:04Legenda spune că francezii reuşesc să fie supli pentru că mănâncă foarte puţin. Nimic mai fals, spun chefii români familiarizaţi cu gastronomia din Franţa. Mănâncă bine, dar nu în exces, iar desertul şi paharul cu vin nu lipsesc de la nicio masă.
Reţetele culinare, însă, au tot felul de secrete, care le ajută să fie mult mai sărace în calorii decât am fi crezut.
La doi paşi de centrul Capitalei, bucureştii pot degusta un quiche reinterpretat, respectiv o tartă cu sparanghel şi roşii uscate, peste ea sparanghel rotisat, deasupra şi elementul spectaculos al preparatului este monkfish, un peşte excepţional, foarte slab, care are doar 0.7% grăsimi.
Peştele este îmbrăcat în fulgi de migdale şi de jur împrejur are un sos de lime
Quiche-ul reinterpretat are originile în Franţa, dar se găseşte în meniul multor restaurante din România.
Manuela Paraschivescu, chef: Secretul e să foloseşti ulei de măsline atunci când eşti pe legume şi pe o bucătărie solară, mediteraneană, şi să foloseşti unt când eşti pe o bucătărie de tip mai nordic, mai rece, mai cu sosuri, mai de iarnă
Din arsenalul unui specialist în gastronomie nu trebuie să lipsească "Fleur de sel". Sună pretenţios, dar este doar un tip de sare de mare care se adaugă la final, pentru a potenţa gustul legumelor şi peştelui.
Desertul, neapărat urmat de un pahar cu vin
Totuşi, nicio masă nu este completă fără desert.
O propunere este o religieuse care este umplută cu mere caramelizate, sub formă mai degrabă de piure şi este pusă într-un sos de vanilie, are cremă de vanilie de jur împrejur.
"Religieuse", în traducere "călugăriţă", este un fel de soră a eclerului. Însă există şi o explicaţie a faptului că majoritatea francezilor nu au probleme de siluetă.
Manuela Paraschivescu, chef: În Franţa se mănâncă bine, nu se mănâncă extrem de mult şi nu se risipeşte. Dar oamenii nu se ridică flămânzi de la masă şi nici însetaţi, pentru că de la nicio masă autentic franţuzească nu lipseşte vinul