Dragoş a împodobit bradul de Crăciun în noiembrie. De ce a ales să-şi decoreze deja casa: "Sunt mult mai fericit"
Niciodată nu e prea devreme să intrăm în spiritul Crăciunului! Un studiu recent arată că oamenii care aleg să-şi împodobească locuinţa mai repede pentru sărbătorile de iarnă sunt mai fericiţi! Cei care păstrează tradiţia nu sunt de acord cu rezultatele cercetării.
De Ingrid Tîrziu la 13.11.2023, 21:15Dragoş iubeşte Crăciunul, aşa că anul acesta a vrut să se bucure mai mult de toate pregătirile. A împodobit deja bradul, dar şi casa.
Decoraţiunile de Crăciun ne fac mai fericiţi
"Sunt o persoană meteosensibilă, ce urăşte frigul şi iarna, aşa că, pentru a trece mai uşor peste această perioadă a anului, am ales să împodobesc casa cu o idee mai devreme pentru Crăciun. Sunt mult mai calm, mai liniştit şi chiar mult mai fericit. Pe lângă acest brad, pe care îl am în spate, am pus şi decoraţiuni la uşă cu Merry Christmas", arată Dragoş.
"Specialiştii spun că spiritul sărbătorilor deblochează amintirile frumoase din copilărie. De aceea e bine să începem să decorăm de Crăciun chiar din lunile mohorâte de toamnă. Pentru că ne face mai fericiţi", spune Ingrid Tîrziu, reporter Observator.
- Locul din România unde zăpada a ajuns de 3 metri înălţime. Meteorologii anunţă iar ninsori şi viscol
- Comparație între masa de Crăciun din 2022 și cea din 2023. Berea, printre alimentele care s-au scumpit...
- Crăciun "furat" în Câmpia Turzii. Decoraţiunile folosite anii trecuţi pentru împodobirea oraşului au dispărut...
Magazinele profită deja de trend. Iar clienţii dau năvală. "Ne dorim un Moş Crăciun care să fie startul sărbătorilor de Crăciun la noi în casă şi trebuie să ne pregătim. De regulă începem înainte de 1 Decembrie cu mult", zice un client.
"Îmi place să încep să decorez, am început deja. Vremea se schimbă, e îmbucurător să ai luminiţele aprinse în casă şi lucruri sclipitoare", crede altcineva.
"Şi pe noi ne-au surprins, încă de la jumătatea lui octombrie lumea vine, caută să vadă tendinţele, să vadă ce se propune, vor să fie primii care accesează zona de decoraţiuni. Ne aflăm lângă vedeta sezonului. Ce-l face pe acesta unic este că vârful de brad a fost înlocuit cu florile decorative şi panglicile", arată Andrei Pădureanu, reprezentant magazin decoraţiuni.
Psihologii îi încurajează pe entuziaştii Crăciunului. "Perioada asta este o perioadă tensionată, este o perioadă în care avem nevoie să ne agăţăm de poveşti frumoase. Cred că anul acesta oamenii, românii, au nevoie de poveşti frumoase, au nevoie să trăiască în familie o perioadă magică, să mai uite de neajunsurile vieţii din cotidian şi acesta este un prilej minunat", spune Eduard Puiu, psiholog.
Cei care ţin cu stricteţe la tradiţie nu se abat şi nu scot luminiţele din pod mai devreme de luna decembrie. "Atâta timp cât suntem în postul Crăciunului, nu! Nu sunt de acord!", spune cineva. "Sunt tradiţionalist, în România totdeauna Crăciunul s-a făcut la Crăciun", comentează un altul.
În ţări precum Austria, Germania, Ungaria sau Polonia bradul se împodobeşte cât mai aproape de ajunul Crăciunului. În România, primul brad împodobit vreodată şi-a găsit locul la curtea regelui Carol I, în anul 1866.