Antena LIVE

Curs valutar

Medicul din Mehedinţi care ”vaccina la chiuvetă”, în arest la domiciliu. O persoană cu certificat fals a ajuns în stare gravă la spital

Un medic din Mehedinţi care făcea aşa-numita ”vaccinare la chiuvetă” a scăpat de arestul preventiv, fiind plasat în arest la domiciliu

De la 10.11.2021, 14:59
WhatsApp
Cadre medicale discuta in timpul deschiderii oficiale a "Maratonului Vaccinarii pentru Viata (imagine ilustrativă) Hepta/Mediafax Foto

Medicul din judeţul Mehedinţi care obişnuia să facă ”vaccinarea la chiuvetă”, pentru cei care doreau să obţină un certificat digital de vaccinare, dar care nu doreau să se şi imunizeze contra COVID-19, a fost inițial arestat pentru 30 de zile, el fiind acuzat de fals intelectual, uz de fals, fals informatic şi zădărnicirea combaterii bolilor. Un tribunal din Timiș a decis marți ca medicul să fie plasat în arest la domiciuliu, potrivit pandurul.ro. 

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Timiş au făcut percheziţii, săptămâna trecută, la şase adrese din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Timiş, la persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea care asigură obţinerea de certificate de vaccinare împotriva COVID-19, fără însă ca beneficiarul să fi fost imunizat, aşa-numita "vaccinare la chiuvetă". Cercetările au început în urmă cu mai multe luni, când unul dintre cei care a primit de un certificat de vaccinare, fără să fi fost imunizat vreodată, a ajuns în spital în stare gravă.Miercuri, poliţiştii au descins la o adresă de lângă Timişoara, la alte trei din Drobeta Turnu Severin şi două din judeţul Gorj.

Printre cei ridicaţi pentru audieri se număra şi un medic din judeţul Mehedinţi. Acesta era atunci suspectat că i-a înscris pe doritori în Registrul de vaccinare fără că aceştia să fi fost imunizaţi. Dozele de vaccin erau aruncate în chiuvetă în loc să le fie administrate oamenilor. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, medicul ar fi realizat câteva zeci de "imunizări" false unor oameni din întreaga ţară. Poliţiştii au descins atât la cabinetul medicului, cât şi la locuinţa acestuia din judeţul Mehedinţi.

Valeriu Gheorghiţă, despre ”vaccinarea la chiuvetă”

Pe acelaşi subiect

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a spus marți despre persoanele cu certificat fals care doresc să se vaccineze, că în prezent nu există un cadru legal pentru acest lucru, menţionând că trebuie realizat un sistem transparent. El a explicat că nu crede că din punct de vedere juridic aceste persoane pot fi absolvite de vină. Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă anumite persoane care au certificat fals doresc să se vaccineze, cum ar putea face acest lucru şi să nu păţească nimic din punct de vedere legal. 

“În primul rând, trebuie să declare că au un certificat fals, asta înseamnă să devoalezi faptul că la un moment dat ai fost părtaş sau ai solicitat un astfel gest şi că cineva ţi l-a şi acordat. Din punct de vedere al modalităţii juridice în care să se desfăşoare acest lucru, nu cred că există la acest moment în cadrul legislativ care să te exonereze de vreo vină, dar, da, cred că niciodată nu e prea târziu, persoanele respective au dreptul să se şi vaccineze, nu doar se obţine un certificat fals în vaccinare, unde nu aveau acest drept, dar totuşi l-au obţinut într-un fel sau altul prin complicitatea celor care au dat curs unor astfel de solicitări”, a explicat Gheorghiţă.

El consideră că autorităţile trebuie să se gândească la o astfel de măsură pentru că interesul este să existe cât mai multe persoane vaccinate. “Cred că aici într-adevăr trebuie să ne gândim foarte, foarte bine la această posibilitate pentru că până la urmă din punct de vedere epidemiologic pe noi ne interesează ca persoanele să fie vaccinate, dar acum nu există un cadru legal în care persoana respectivă dacă spune, domnule, eu m-am vaccinat, de fapt, fals, nu sunt vaccinat, dar am obţinut acest certificat, sunt înregistrat în registrul electronic, este foarte greu să spun cum se poate rezolva concret. Asta înseamnă să intri în baza de date, în baza unei decizii a unei autorităţi, să ştergi persoana respectivă şi ulterior să o reintroduci ca fiind într-adevăr vaccinată. Este cumva greu de spus la acest moment cum e bine de procedat pentru că ar putea să vină o persoană care este vaccinată în mod real şi să spună că nu sunt vaccinat în mod real, dar mai vreau să mă vaccinez o dată”, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a precizat că nu crede că cineva poate fi absolvit de vină după ce a obţinut un certificat fals de vaccinare şi recunoaşte acest lucru.  “Trebuie gândit un sistem, care să fie foarte clar, foarte transparent şi care să prevadă nişte lucruri de la început, dar nu cred că se poate absolvi toată lumea de vreo vină în momentul în care totuşi este o situaţie extrem de gravă, care s-a produs şi care a decredibilizat foarte mult toată munca sistemului medical din această perioadă şi nu doar pe plan intern, ci şi pe plan internaţional. Vedem că sunt deja ţări care se uită la România într-un mod nu foarte admirativ, în condiţiile în care vedem că acest fenomen, din păcate, s-a produs în ţara noastră”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

366 de dosare penale sunt în lucru

Un număr de 366 de dosare penale sunt în lucru, privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a peste 1.100 de certificate şi adeverinţe de vaccinare. În aceste dosare sunt cercetate 868 de persoane, a anunţat, vineri, MAI. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Stațiunea ascunsă, de lângă Valea Prahovei, pe care prea puțini români o...
Fanatik.ro
Publicat 22.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Cum vede diaspora anul electoral din Europa și alegerea lui Trump. „Extrema...
Adevărul
Publicat 22.11.2024
Cel mai scump obiect din garderoba Iulianei Pepene. Câți bani a dat...
A1
Publicat 22.11.2024
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se...
CaTine
Publicat 22.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își...
Useit
Publicat 22.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
„Geoană, Ciolacu… Ciucă… George Simion… Și femeia aia, cum o...
libertatea.ro
Publicat 22.11.2024
Selena Gomez își vede viitorul alături de Benny Blanco: „Este cel mai sigur...
ZU
Publicat 22.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți...
Deparinti
Publicat 22.11.2024
SUA au o nouă armă care ar putea zdrobi armata lui Putin, dar ar fi mai puțin...
ziare.com
Publicat 22.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Medicool
Publicat 22.11.2024