Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, mesaj pentru cei care refuză să se vaccineze: Tratamentul e mai toxic decât orice vaccin

Tratamentul este mai toxic decât orice vaccin, a declarat, sâmbătă, Raed Arafat, acesta spunându-le celor care nu vor să se vaccineze că virusul stimulează sistemul imunitar natural, în timp ce medicamentul este substanță chimică.

de Redactia Observator

la 06.11.2021, 22:41

Raed Arafat, mesaj pentru cei care refuză să se vaccineze: Tratamentul e mai toxic decât orice vaccin
Raed Arafat, mesaj pentru cei care refuză să se vaccineze: Tratamentul e mai toxic decât orice vaccin - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus, sâmbătă, la Maratonul Informării din Capitală, că virusul SARS-CoV-2 are multe necunoscute și că soluția optimă este vaccinarea.

„Nu știm ce va fi, nu știm dacă va apărea o variantă care va fi mai dificil de gestionat din punct de vedere al vaccinării, al transmiterii, să fie mult mai agresivă ca actuala variantă. Acum există o variantă în Marea Britanie, care se știe că este mai contagioasă decât varianta Delta. Se vorbește despre ea și este sub examinare. Toate aceste aspecte ne arată că lucrurile nu s-au terminat. Vaccinul a rămas soluția optimă”, a spus dr. Raed Arafat.

Șeful DSU spune că încep să apară tratamente, dar acestea sunt substanțe chimice, nu stimulent natural, cum este vaccinul.

Tratamentul este o substanță chimică, vaccinul stimulează sistemul imunitar

Pe acelaşi subiect

„Eu vreau să le spun tuturor celor care aşteaptă tratamentul să stea să citească foarte bine: tratamentul e mai toxic decât orice vaccin. Tratamentul este o substanţă chimică pe care o introduci pentru a trata, pentru a opri virusul respective. Are un impact asupra corpului, ca orice tratament pe care-l luăm. Sunt substanţe chimice pe care le introducem pentru a combate un virus, un microb, pe când vaccinul este un mod de a stimula un sistem imunitar natural, care reacţionează la virusul respectiv. Aşa că să nu aştepte, pentru că și asta începe să devină un motiv: hai că noi așteptăm tratamente. Să nu aștepte! Vaccinul rămâne soluţia, iar valul 4 nu s-a terminat, iar după valul 4, dacă nu avem un număr suficient de vaccinați, valul 5 va fi cu un impact asemănător valului 4", a spus medicul.

Raed Arafat a precizat că dacă vor fi persoane suficiente vaccinate, valul 5 va fi cu un impact mic pe sistemul sanitar, ceea ce va însemna că se va putea conviețui cu el fără măsuri similare celor luate până acum.

Medic: Revelionul e doar pentru supraviețuitori

Revelionul îl vor sărbători doar cei care vor supraviețui. Cei care vor un Nou An trebuie să aibă grijă să supraviețuiască”, este mesajul dur spus de dr. Apostolescu, la Maratonul Informării.

Dr. Letiția Coriu, șeful secției de terapie Intensivă de la Spitalul Colțea, a dat exemplul a două femei - mamă și fiică - decedate din cauza COVID-19. Prima a murit fiica, iar pe patul de Terapie Intensivă a ajuns, apoi, mama, asistentă. Amândouă au decedat, iar soțul asistentei nu și-a putut înmormânta fiica și soția, pentru că și el avea COVID-19.

„Sunt familii întregi care mor. Am avut angajata spitalului, care avea doar obezitate, care nu s-a vaccinat și care lucra la unul dintre compartimentele spitalului. Întâi s-a îmbolnăvit fata, de 37 de ani, am tras de ea cu tot ce s-a putut, dar a murit. Apoi a intrat pe același pat mama. Ventilate mecanic amândouă multe zile... A murit și mama. Tot în perioadă de contagiozitate, tatăl practic nu a putut să le înmormânteze pe niciuna din ele, conform regulilor”, spune dr. Coriu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Raed Arafat, mesaj pentru cei care refuză să se vaccineze: Tratamentul e mai toxic decât orice vaccin