Antena Meniu Search
x

Percheziții într-un dosar privind certificate false de vaccinare în Timiș, Mehedinți și Gorj. Un medic ar fi "vaccinat la chiuvetă"

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au descins la mai multe adrese, la o rețea bănuită că se ocupă de obținerea certificatelor de vaccinare false. 

de Redactia Observator

la 03.11.2021, 13:44

Vezi și

Polițilștii din trei județe din țară, Timiș, Mehedinți și Gorj, au descins la mai multe adrese la o rețea bănuită de obținerea de certificate de vaccinare false. Ancheta a început în urmă cu mai multe luni, după ce beneficiarul unei vaccinări la chiuvetă s-a îmbolnăvit de Covid. Oamenii legii bănuiesc un medic că ar fi vaccinat „la chiuvetă”.

Medicul din Mehedinți este suspectat că ar fi înscris în Registrul Național de Vaccinare, zeci de doritori, oameni care s-ar fi vaccinat fictiv, iar serul era aruncat la chiuvetă. În Timiș, oamenii legii au descins la un bărbat bănuit că îl ajuta pe acest medic să găsească doritori de certificate fictive. 

În dosar, se efectuează cercetări cu privire la infracțiunile de fals intelectual, uz de fals, fals informatic și zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că mai multe persoane s-au prezentat pentru a fi internate la spital cu simptomatologie gravă de infectare cu virusul Sars CoV 2 și au prezentat la internare certificate de vaccinare anti-covid, pentru care există suspiciunea că ar fi false. 

Ulterior executării perchezițiilor, vor fi puse în executare 8 mandate de aducere, potrrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Timiș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Percheziții într-un dosar privind certificate false de vaccinare în Timiș, Mehedinți și Gorj. Un medic ar fi "vaccinat la chiuvetă"