Antena Meniu Search
x

Medic acuzat de vaccinări fictive în Botoșani. Ar fi cerut și 500 de euro ca să introducă persoane în baza de date fără a le vaccina

Fenomenul vaccinării la chiuvetă ia amploare în țară. Poliţiştii din Botoşani au declanşat o anchetă în cazul unui medic acuzat că ar fi făcut vaccinări fictive, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu, citat de Agerpres. 

de Redactia Observator

la 04.11.2021, 13:34

Medic acuzat de vaccinări fictive în Botoșani. Ar fi cerut și 500 de euro ca să introducă persoane în baza de date fără a le vaccina
Medic acuzat de vaccinări fictive în Botoșani. Ar fi cerut și 500 de euro ca să introducă persoane în baza de date fără a le vaccina - Hepta/Mediafax Foto

Potrivit acesteia, cercetările au fost declanşate în baza unei sesizări înregistrate de Direcţia de Sănătate Publică potrivit căreia medicul ar solicita bani pentru a introduce persoane în baza de date, în vederea eliberării certificatului verde, fără a le administra vaccinul.

"Direcţia de Sănătate Publică Botoşani ne-a redirecţionat o sesizare primită de la o persoană care a relatat faptul că, la un centru de vaccinare din municipiul Botoşani, un medic ar solicita bani pentru a introduce persoane în baza de date, în vederea eliberării certificatului verde, fără a le administra vaccinul. Poliţiştii efectuează verificări cu privire la cele sesizate, urmând ca, în funcţie de rezultate, să fie dispuse măsuri", a spus Delia Nenişcu.

Medicul cerea 200 de euro pentru a-i trece pe pacienți ca vaccinați deși nu erau

Totul a pornit după ce o femeie din judeţ a reclamat Direcţiei de Sănătate Publică prin intermediul unul e-mail, că un medic ar fi pretins o sumă de bani să o vaccineze fictiv, potrivit Monitorul de Botoșani.

„Doresc să fac o sesizare către domnul doctor care vaccina la Şcoala 17, cu menţiunea că domnul doctor lua bani de la pacienţi pentru a le face certificatul de vaccinare fără a fi imunizaţi şi îi băga în baza de date ca şi persoane vaccinate. Mi-a făcut şi mie această ofertă contra sumei de 200 de euro. Întrucât l-am refuzat şi m-am imunizat vă rog să luaţi măsuri în privinţa aceasta”, se arată în sesizarea femeii.

Și alți martori au relatat că persoana care ar fi trebuit să administreze serul pacientului consuma o doză de vaccin, dar nu injecta pacientul, ci o golea pe braţul acestuia sau pe jos. Ulterior, pacientul primea certificatul de vaccinare ca şi cum ar fi primit doza din vaccinul respectiv. Sumele cerute ajungeau și la 500 de euro.  Doritorii prefereau Johnson&Jonhnson, pentru că este cu o singură doză iar riscul să fie  prinși este mai mic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Medic acuzat de vaccinări fictive în Botoșani. Ar fi cerut și 500 de euro ca să introducă persoane în baza de date fără a le vaccina