Antena LIVE
Galerie foto

O mamă a 5 copii din Georgia riscă un an de închisoare pentru că şi-a lăsat fiica de 14 ani să aibă grijă de fraţii mai mici, pentru a merge la muncă

O mamă riscă un an de închisoare după ce și-a lăsat fiica de 14 ani să-și îngrijească frații în timp ce ea mergea la muncă, la începutul pandemiei. Decizia disperată a femeii a fost criticată şi considerată de unii oameni ca fiind „un act nesăbuit”, în timp ce alţii o apără şi spun că nu a avut de ales.

De la 09.02.2022, 11:47
Galerie (7)
O mamă a 5 copii din Georgia riscă un an de închisoare pentru că şi-a lăsat fiica de 14 ani să aibă grijă de fraţii mai mici, pentru a merge la muncă Facebook / Melissa Shields Henderson

Melissa Henderson, o mamă singură a cinci copii, este acuzată de comportament neglijent cu potenţial criminal, după ce și-a lăsat copiii în grija fiicei ei mai mare, Linley, în vârstă de 14 ani, în mai 2020, când COVID a închis grădinițele. Nevoită să meargă la muncă pentru a întreţine familia, dar neavând destui bani pentru a angaja o bonă, femeia a hotărât să-şi lase cei patru copii mai mici în grija fetei mai mari.

Unul dintre copii a ieşit nesupravegheat din casă

Într-una din zile, Linley era atentă la cursurile online şi nu a observat că fratele ei de doar patru ani, Thaddeus, a ieşit din casă după ce şi-a văzut prietenul jucându-se pe afară. După aproximativ 15 minute, fata şi-a dat seama că fratele ei a dispărut şi a ieşit speriată să îl caute. L-a găsit jucându-se cu celălalt copil pe stradă, în faţa casei acestuia din Blairsville, Georgia.

În tot acest timp, mama respectivului băiat a sunat la poliţie, iar aproximativ două săptămâni mai târziu, Henderson a fost arestată în fața copiilor ei, potrivit Reason Magazine. Dacă va fi găsit vinovată, Henderson riscă o pedeapsă maximă de un an de închisoare și o amendă de 1.000 de dolari.

Pe acelaşi subiect

Imediat după incident, relatează FOX News, poliția doar a cerut mai multe informaţii şi detalii în legătură cu ce s-a întâmplat, urmând ca două săptămâni mai târziu să apară 5 autospeciale de poliţie în faţa casei femeii. Ofiţerul care a arestat-o, șeriful adjunct Marc Pilote, a descoperit că Thaddeus nu era la prima scăpare, ci rătăcise şi anterior afară, fără supraveghere.

Mama, încătuşată în faţa copiilor

Şeriful a scris în raportul său că lui Thaddeus i s-ar fi putut întâmpla ceva groaznic, inclusiv să fi fost răpit, lovit de vreo maşină sau „mușcat de un șarpe veninos”. Henderson a fost în cele din urmă încătușată și arestată în fața copiilor ei.

„Aproape că nu am cuvinte pentru cât de rău m-a făcut să mă simt”, a spus ea pentru Reason, potrivit Daily Mail. „Să simt cu adevărat în adâncul inimii mele că, dacă sunt ceva, sunt o mamă bună și tot ceea ce fac este pentru copiii mei, apoi să fii dezbrăcat de acest sentiment şi încătuşat ca un criminal chiar în faţa lor”.

Femeia a fost transportată la închisoarea din judeţul Union, unde spune că își amintește că „s-a ghemuit într-o minge în colț și a vrut doar să se ascundă”. În cele din urmă, fostul ei soț a salvat-o.

Procedurile penale sunt în desfășurare de doi ani, deoarece avocatul ei, David DeLugas, susține că acuzația este neconstituțională și încearcă să o respingă. El citează o hotărâre a Curții Supreme din Georgia din 1997, care a decis că acuzarea unei mame pentru o decizie parentală normală este neconstituțională. Astfel, în cazul Hall v. State, o mamă și-a lăsat copilul de 11 ani să-și îngrijească fratele mai mic, care a murit într-un accident tragic.Instanța a hotărât la acea vreme că statutul de conduită imprudentă a statului este susceptibil de „execuție arbitrară”, majoritatea hotărând că statul nu a „pretins că [statutul de conduită imprudentă] este încălcat de mulți părinți care zilnic, de multe ori din cauza necesității, lasă un copil mai mare să aibă grijă de frații lor mai mici, în timp ce părinții lucrează sau se ocupă de alte afaceri.

Mama riscă un an de închisoare 

Mai mult, DeLugas - care lucrează pro-bono pentru familia Henderson - susține că regulile de protecție a copiilor din Georgia spun că minorii de 13 ani pot îngriji fraţi mai mici cu permisiunea unui părinte.

„Ei susțin că același lucru s-a întâmplat cu un an mai devreme”, a declarat DeLugas pentru FOX News. „Așa că spui cum cu un an mai devreme, și-a lăsat copiii în grija ei de atunci, în vârstă de 13 ani, aproape de 14 ani, și cumva două drepturi fac un rău. Atunci nu era greșit aşa cum nici acum nu este”.

Avocatul a depus o cerere de respingere a cazului, relatează Reason, dar procurorul districtual al județului Union, Jeff Langley, consideră că polițiștii au acționat prudent în arestarea femeii, deoarece Thaddeus fusese prins afară nu doar o dată.

Divizia Georgia pentru Familie și Servicii pentru Copii a investigat incidentul la acea vreme și i-a lăsat mamei un avertisment. Au investigat apoi din nou situaţia, după ce băiatul a fugit din nou din casă în 2020. Langley a mai spus pentru Reason că ofițerii care au făcut arestarea l-au informat pe procuror că fiica de 14 ani are „un anumit grad de dificultăți de învățare”, făcând-o nesigură în capacitatea ei de a purta grija altora.

Henderson a spus că fiica ei a fost diagnosticată cu ADHD, dar a avut un GPA de 4,45, a fost vicepreședinte al Clubului 4-H, a doborât recordurile școlare în cursul universității, a finalizat programul Crucea Roșie de îngrijire a copiilor și este certificată în CPR. Un verdict de vinovăție, cel mai probabil, nu va determina dacă mama va primis entinţa de un an de închisoare cu executare, dar procurorul speră ca acest verdict să o împeidice din a-şi mai lăsa fiica să poarte grija celorlalţi minori ai familiei.„Vrem doar să ne asigurăm că copiii din mica noastră comunitate rămân în siguranță”, a spus el.

Mama spune că îi este frică să-și lase copiii singuri, motiv pentru care nu s-a mai întors la muncă după eliberarea din arest. „Este un coşmar, nu ştiu ce să fac”, mărturiseşte ea.

O pagină de strângeri de fonduri a fost creată pentru a ajuta la îngrijirea familiei. Până acum a fost strânsă suma de 9.000 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

mama inchisoare copii ingrijire politie georgia
Întrebarea zilei
Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Secretul japonezilor pentru o memorie longevivă. Fructul banal pe care aceștia...
Fanatik.ro
Publicat 30.04.2024
Orașul care pare desprins din basme. Este locul ideal pentru cei care vor să se...
Fanatik.ro
Publicat 30.04.2024
Catastrofa care a contribuit la căderea civilizației mayașe – studiu
spotmedia.ro
Publicat 29.04.2024
Prognoza ACCUWEATHER. Meteorologii au revizuit anunțul despre cum va fi vremea de...
Gandul
Publicat 30.04.2024
România, o țară cu 12 clase. De ce nu ne place să învățăm
Adevărul
Publicat 30.04.2024
O nouă eliminare la Chefi la cuțite! Ce concurent a părăsit competiția:...
A1
Publicat 30.04.2024
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se...
CaTine
Publicat 30.04.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi...
Click.ro
Publicat 30.04.2024
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar...
Useit
Publicat 29.04.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redacţia.ro
Publicat 30.04.2024
Fostul șef ISU Prahova a primit lăzi cu sticle de vin și o chiuvetă ca să...
libertatea.ro
Publicat 30.04.2024
Dua Lipa și Callum Turner s-au ținut de mână în timpul unei plimbări. Cei...
ZU
Publicat 30.04.2024
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Hello taste
Publicat 30.04.2024
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată
Deparinti
Publicat 30.04.2024
O româncă vrea să afle unde lucrează cei care stau la cafenea luni la ora...
ziare.com
Publicat 30.04.2024
Halil Ibrahim Ceyhan impresionează pe scenă. Actorul nu renunță la visul său...
Happy
Publicat 26.04.2024
Alimente împotriva inflamației cronice. De ce pot ameliora simptomele
Medicool
Publicat 30.04.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024