Antena Meniu Search
x

Galerie foto Miracol pentru şapte copii orfani care şi-au pierdut părinţii într-un accident de maşină în SUA: „Nu pot să explic, ştiam doar că trebuia să fiu mama lor”

Viaţa a şapte copiii orfani, care şi-au pierdut părinţii într-un accident de maşină, s-a schimbat la 180 de grade după ce, într-o zi, o femeie cu inima caldă a intrat pur şi simplu...pe Facebook. Povestea emoţionantă a devenit cunoscută în lumea întreagă. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 08.02.2022, 16:39

Pam Willis, din Menifee, California, se relaxa într-o zi uitându-se pe Facebook, când a găsit o ştire despre 7 fraţi orfani care au nevoie de o casă permanentă. Copiii, care aveau vârste cuprinse între 4 și 12 ani, erau în plasament maternal de mai bine de un an după ce și-au pierdut ambii părinți într-un accident de mașină îngrozitor, în 2018. Pam nu se putea opri din a le privi chipurile şi gândindu-se că trebuie neapărat să facă ceva pentru ei.

„Nu pot să explic – știam doar că trebuia să fiu mama lor”, a spus Pam, în vârstă de 50 de ani, pentru TODAY.

Pam și-a etichetat soțul, Gary Willis, în vârstă de 53 de ani, ca să vadă şi el articolul, apoi au luat o decizie care avea să le schimbe complet viaţa. Cei doi au împreună 5 copii adulţi, dar de-a lungul anilor au avut în grijă mai mulţi copii care au avut nevoie de îngrijire pe o perioadă temporară. Nu au luat niciodată însă în considerare posibilitatea de a adopta. Până atunci.

„Credeam că Gary avea să-mi spună că sunt nebună, noi ne pregăteam de pensionare la acea vreme”, a recunoscut Pam. Totuşi, spre uşurarea ei, Gary a simţi exact acelaşi lucru.

Pe acelaşi subiect

„A fost ceea ce a vrut Dumnezeu să facem”, a spus Pam. În acea noapte, au sunat la numărul lăsat în dreptul poveştii. „Ni s-a spus că primiseră deja mii de apeluri”, și-a ea.

Două luni mai târziu, Pam și Gary aveau însă să îi cunoască pe cei 7 fraţi: Adelino, în vârstă de 15 ani, Ruby, în vârstă de 13 ani, Aleecia, în vârstă de 9 ani, Anthony, în vârstă de 8 ani, Aubriella, în vârstă de 7 ani, Leo, în vârstă de 5 ani și Xander, în vârstă de 4 ani.

Cei 7 copii, speriaţi că vor fi abandonaţi din nou

Copiii, după cum a aflat femeia în timpul procesului de adopţie, suferiseră o mare traumă. Părinţii lor se luptaseră cu dependenţa de droguri şi nu aveau situaţie financiară stabilă, aşa că bună parte din timp trăiau în campinguri pentru oameni fără adăpost; mâncarea, de asemenea, era mereu foarte puţină.

Cred că nu prea aveau încredere că suntem reali. De parcă, poate, vom pleca”, a spus ea. „Cred că este atât de greu să ai încredere când ți s-au luat atât de multe din viață. Ruby nu știa să fie copil. A trebuit să fie o figură maternă la o vârstă foarte fragedă”.

În primele șase luni, copiii s-au luptat cu somnul, aveau deseori coşmaruri şi nu se puteau adapta la noua viaţă. „Într-o noapte, fetiţa de 7 ani a intrat în camera noastră”, şi-a amintit femeia. Am întrebat-o: «Ai avut un vis urât?» Și ea a răspuns: «Nu, am vrut doar să mă asigur că ești încă aici»”.

Familia însă nu avea de gând să mai fie dezbinată vreodată, iar cei mici nu mai erau nevoiţi să trăiască cu teama că se va întâmpla din nou ceva rău. În august anul trecut Pam şi Gary i-au adopat oficial pe Aşeecia şi pe ceilalţi şase copii. La ceremonia emoționantă au participat virtual şi copiii biologici ai lui Pam și Gary, Matthew, 32 de ani, Andrew, 30 de ani, Alexa, 27 de ani, Sophia, 23 de ani și Sam, 20 de ani.

„A fost minunat”, a spus Pam. „Am adus un ecran mare de televizor în parc, astfel încât toată lumea să poată urmări, dar să fie în siguranță în ceea ce priveşte Covidul. A fost atât de multă dragoste”.

Povestea familiei Willis a atras recent atenția actorului Kristen Bell, după ce mama a distribuit un videoclip pe Instagram intitulat „Viața noastră în 15 secunde!” Bell a fost atât de emoționată de filmare încât a postat-o pe contul ei personal de Instagram.

„Ne-au oferit o a doua șansă de a fi părinți, le-am oferit a doua familie unde să poată fi fericiţi, a scris Pam.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Miracol pentru şapte copii orfani care şi-au pierdut părinţii într-un accident de maşină în SUA: „Nu pot să explic, ştiam doar că trebuia să fiu mama lor”