Abdomen plat după sarcină. Intervenţii estetice pentru proaspetele mămici
Și femei, și bărbați, cu toții vrem un abdomen de invidiat. Și am face orice pentru asta! Ce au de făcut proaspetele mămici ca să dea burta jos, ne spune chiar acum Mădălina Iacob, la Observator medical.
De Mădălina Iacob la 23.04.2021, 10:05- Abdomen plat după sarcină
- Intervenţii estetice pentru proaspetele mămici
Grăsimea de pe abdomen le da mari bătăi de cap femeilor. Mai ales după naștere. 30 la sută dintre mame se confruntă cu diastază - atunci când mușchii abdominali drepți nu mai revin la forma inițială. Kinetoterapia sau chirurgia plastică reprezintă soluția, dacă sportul și dieta nu mai sunt de ajutor. Cele mai vizibile modificări pe care femeia la suferă după o naştere sunt la nivelul sânilor şi al abdomenului.
Carmen Giuglea, medic chirurgie plastică: Gena este practic cea care determină structura și modul de reacție al pielii la modificările de volum. Sunt paciente care la 20 de ani, apar vergeturi și persoane care chiar la vârste mai mari, chiar spre 30 de ani, dacă au o piele de calitate nu se produc aceleași modificări importante. Numărul de kilograme este important. Într-un fel reacționează o piele care se întinde pe un abdomen care are o sarcină normală și la care s-au acumulat 10, 12 kilograme și atlfel la o sarcina gemelară cu tripleti, atunci când s-au acumulat 20, 30 de kg în sarcină. Întinderi bruște își pun amprenta asupra tegumentului, nu are aceeași putere de a-și reveni la vârste mai tinere sau la persoane care au acumulat mai puține kilograme.
Structura genetică este esențială, dar mai mult decât atât, formă cu care pacienta a intrat în sarcină şi numărul de kilograme acumulate.
Carmen Giuglea, medic chirurgie plastică: Trebuie să avem grijă să păstrăm elasticitatea pielii. În perioada sarcinii să aplicăm creme pe abdomenul care se modifică, să hidrateze pielea și să nu își modifice elasticitatea. Alimentația ne ajută întotdeauna. Foarte importantă este vârstă la care se întâmplă. Întotdeauna un organism tânăr reacționează mai bine. Între 20 și 30 de ani avantajează cel mai tare corpul femeii tinere să reacționeze frumos la modificările sarcinii.
După naștere, sportul va ajută la tonifierea musculaturii. Iar hidratarea va fi de ajutor, spun medicii.
Carmen Giuglea, medic chirurgie plastică: Este important să se poarte o burtieră care să ajute la retragerea cât se poate de frumoasă a abdomenului. Nu numai pielea s-a destins ci și peretele abdominal, putem să rămânem cu aspect inestetic determinat nu doar de surplusul de piele, ci și de surplusul de perete. Există chiar cazuri în timpul sarcinii se produce diastazis de perete abdominal în care musculatura cedează inestetic.
Intervenţii estetice pentru proaspetele mămici
Chirurgia plastică este soluția în acest caz pentru multe dintre paciente.
Carmen Giuglea, medic chirurgie plastică: Corpul femeii suferă modificări în timpul sarcinii și alăptării, respectiv la nivelul sânilor și abdomenului. Pentru niște persoane care au slăbit frumos, care așa erau și înainte, dar au surplus de piele și perete mai lax, este suficientă o abdominoplastie. Este intervenția chirurgicală care elimină surplusul de piele, fiind repoziționarea ombilicului, doar așa se poate întinde frumos tegumentul la nivelul abdomenului.
Lipoaspirația sau lipectomia ajută în cazurile mai grave. Transformarea este imediată și spectaculoasă pentru toate pacientele.
Carmen Giuglea, medic chirurgie plastică: Transformarea este imediată și spectaculoasă în marea majoritate a cazurilor. Femeile vin dezamăgite că nu mai au corpul pe care îl știau. După operație au talie marcată, abdomen plat, s-au subțiat mult, sunt absolut încântate.
Recuperarea durează de la două săptămâni și până la o lun[. Iar prețul pentru o remodelare chirugicală este între 2 mii și 3 mii de euro, Aşadar, e mai important stilul de viaţă din timpul sarcinii pentru o femeie. Alimente sănătoase și hidratarea pielii de pe abdomen sunt esențiale. Ca să nu rămână cu vergeturi adânci și surplus de grăsime de care nu mai pot scapă. Centura postnatală și sportul vor ajută orice pacientă după naștere. Exerciții cardio ușoare, bandă, înot sau pilates.