De ce a cumpărat Camera Deputaţilor 600 de măşti contra gazelor, de peste 250.000 de lei
Camera Deputaţilor achiziţionează măşti de gaze, piloni de delimitare a spaţiului, echipamente pentru afişare digitală, calculatoare, iar Senatul - servicii de mentenanţă la sistemele din sala de plen, anunță Agerpres.
De Redactia Observator la 18.04.2022, 15:30Camera Deputaţilor a făcut mai multe precizări, după ce a apărut informaţia că "s-ar pregăti de un război nuclear" prin achiziţia a 600 de măşti contra gazelor, în valoare de peste 250.000 de lei.
"Conform Legii 481/2004 privind protecția civilă, autoritățile administrației publice centrale și locale, instituțiile publice și operatorii economici au obligația să planifice și să realizeze asigurarea materială și financiară a protecției civile (art. 63, capitolul VIII, Secțiunea 1).
Înlocuirea echipamentelor vechi (ca urmare a depășirii termenului de folosire în condiții optime, impus de producător, precum și a lipsei de pe piață a filtrelor pentru aceste modele) reprezintă o obligație a instituțiile publice, conform legislației în vigoare. Stocul de măști contra gazelor, respectiv cel de cartușe necesare acestora, trebuie reinnoite periodic, conform legislației în vigoare.
Totodată, legea impune instituțiilor publice să prevadă, anual, în bugetul propriu, fonduri pentru cheltuielile necesare desfășurării activităților de protecție civilă. Menționăm faptul că suma publicată în SEAP reprezintă o valoare estimată, prețul final urmând să fie stabilit după depunerea ofertelor, criteriul de contractare fiind prețul cel mai mic", a transmis Camera Deputaţilor
- Pățania unui român care a cumpărat cu 30.000 de euro apartament lângă Bucureşti: "Trebuie să păcăleşti pe...
- Bombardamentele otrăvesc, la propriu, Ucraina. La Kiev şi în Sumi se respiră prin măşti şi bandaje de tifon,...
- Norul toxic din Ucraina ar putea ajunge marţi în România. Există sau nu pericol de poluare în ţara noastră?
Ce achiziţii face Camera Deputaţilor
Camera Deputaţilor achiziţionează măşti de gaze, piloni de delimitare a spaţiului, echipamente pentru afişare digitală, calculatoare, iar Senatul - servicii de mentenanţă la sistemele din sala de plen. Potrivit www.e-licitatie.ro, Camera Deputaţilor cumpără 600 de măşti contra gazelor, în valoare estimată de 252.100,84 lei.
Modalitatea de desfăşurare a licitaţiei este online, în procedură simplificată, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.
De asemenea, instituţia achiziţionează şi 360 de piloni de delimitare, în valoare estimată de 302.521 lei. Dintre aceştia, 300 sunt cu bandă retractabilă pentru interior şi pentru exterior, iar 60 sunt popici de delimitare a spaţiului.
O altă achiziţie se referă la 192 de calculatoare, dintre care 80 sunt calculatoare desktop pentru activitatea serviciilor Camerei Deputaţilor, 40 - calculatoare laptop pentru pregătirea documentelor în timpul şedinţelor din plen, Biroului permanent şi din comisii, 70 - calculatoare laptop şi 2 calculatoare laptop pentru dezvoltare aplicaţii IOS.
Valoarea totală estimată a contractului este de 899.159,66 lei.
Instituţia mai achiziţionează servicii de suport tehnic al echipamentelor de securitate pentru protecţie trafic web, pentru acces la serverul de poştă electronică şi pentru acces la internet a utilizatorilor, în valoare estimată de 394.957,98 lei, şi echipamente informatice (computer portabil intervenţie, staţii de lucru, laptop pentru editare foto-video) - 444.537,83 lei.
Alte achiziţii se referă la 100 de echipamente de afişare pentru informatii digitale/receptoare TV, în valoare estimată de 210.000 lei, lucrări de reparaţii la porţile de acces în Palatul Parlamentului şi în diferite spaţii - 2.802.521,00 lei, precum şi accesorii şi componente computere - 261.302,53 lei.
Camera Deputaţilor intenţionează să încheie pe 2 ani şi un acord cadru pentru furnizare de materiale, scule şi dispozitive uzuale în valoare estimată de 447.015,13 lei.
Servicii de mentenanţă de peste jumătate de milion de lei, la Senat
Totodată, Senatul achiziţionează servicii de mentenanţă la sistemele din sala de plen - 586.554,62 lei.
Modalitatea de desfăşurare a licitaţiei este online, în procedură simplificată, iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate - preţ.