Iohannis are o părere "în esență bună" despre legile privind pensiile speciale și cumul: "Le aștept la promulgare"
"În esență, părerea mea este una bună. Le aștept la promulgare", spune președintele Klaus Iohannis despre legile privind pensiile speciale și pentru interzicerea cumulului pensie-salariu la stat.
De Redactia Observator la 29.06.2023, 17:24- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
"În esență, părerea mea este una bună. Sunt două teme care de ani de zile se află pe agenda publică în România și este foarte bine că la nivel de coaliție s-a luat decizia să se abordeze ambele chestiuni - pensiile speciale și cumulul pensie cu salariu la stat. S-au făcut două legi, s-au votat în Parlament și le aștept la promulgare. Mai mult nu cred că vă așteptați să spun în acest moment. Atât timp cât Parlamentul a votat, există cele două proiecte, așteptăm să-și continue parcursul și le aștept pe masa mea", spune Klaus Iohannis.
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional, proiectele legii pensiilor speciale și pentru interzicerea cumulului pensie-salariu la stat.
ICCJ a decis sesizarea Curții Constituţională în legătură cu cele două legi
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, sesizarea Curţii Constituţionale a României în legătură cu legea pensiilor speciale.
- Reforma pensiilor speciale, votată de Parlament cu modificări pe ultima sută de metri. Opoziţia acuză un...
- Noi excepții introduse pentru cumulul salariu-pensie. Cine sunt "specialii" care vor putea păstra cumulul...
- Reforma pensiilor speciale a fost adoptată de Senat, pentru a doua oară. De ce a votat USR "împotriva"
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, sesizarea Curţii Constituţionale a României în legătură cu Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor de serviciu, dar şi referitor la actul normativ privind creşterea vârstei de pensionare.
Sesizarea de neconstituţionalitate priveşte actul normativ în întregime, reţinându-se de către Secţiile Unite atât vicii de neconstituţionalitate de natură extrinsecă, cât şi intrinsecă.