Masajul lui Klaus Iohannis pentru Mark Rutte şi militarii olandezi, la Baza Cincu: "Faceţi Europa mai sigură şi protejaţi valorile euroatlantice"
Klaus Iohannis, aflat, miercuri, la Cincu, împreună cu premierul Ţărilor de Jos, Mark Rutte, şi cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, a afirmat că România, la fel ca întregul Flanc Estic, "resimte din plin aceste ameninţări de securitate fără precedent generate de războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei". Preşedintele României a mulţumit militarilor olandezi prezenţi în România pentru eforturile pe care le fac.
De Redactia Observator la 12.10.2022, 17:47Preşedintele Klaus Iohannis se află, miercuri, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" de la Cincu, judeţul Braşov, împreună cu premierul Ţărilor de Jos, Mark Rutte, şi cu prim-ministrul Nicolae Ciucă. ”Sunt bucuros că îl avem ca invitat la Cincu pe domnul Mark Rutte într-un moment important, dar şi dificil pentru securitatea europeană şi euro-atlantică”, a transmis Klaus Iohannis. Acesta a afirmat că România şi Ţările de Jos (n.r. ţară cunoscută anterior drept Olanda) împărtăşesc aceleaşi valori democratice.
Klaus Iohannis: România resimte ameninţările de securitate "fără precedent" generate de războiul Rusia - Ucraina
”Vizita dumneavoastră reprezintă expresia relaţiilor aprofundate pe care România le are cu Ţările de Jos, cu precădere în domeniul Securităţii şi Apărării. Dragă Mark, îţi mulţumesc pentru prezenţa militarilor din Ţările de Jos”, a mai transmis Iohannis. ”România, întregul Flanc Estic, resimt din plin aceste ameninţări de securitate fără precedent generate de războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei. Dragi militari olandezi vă mulţumesc pentru eforturile pe care le depuneţi”, a adăugat preşedintele României, potrivit news.ro.
- Mark Rutte a ajuns la Cincu împreună cu președintele Iohannis și premierul Ciucă. Primim sau nu undă verde...
- Mark Rutte, premierul Olandei, vizită în România înaintea votului pentru intrarea României în Schengen. Va...
- Podul de la baza militară Cincu, "bombardat" și nu de ruși. NATO vrea să apere România și Flancul Estic, dar...
Preşedintele Klaus Iohannis a mulţumit, miercuri, premierului Olandei, Mark Rutte, pentru prezenţa militarilor olandezi în România, arătând că aceştia, alături de ceilalţi militari aliaţi, fac o Europă mai sigură şi protejează valorile euroatlantice.
"Dragi militari olandezi, vă mulţumesc pentru eforturile pe care le depuneţi alături de colegii francezi, belgieni şi români în cadrul Grupului de luptă aliat din care faceţi parte pentru apărarea noastră, a Europei. Mulţumesc, de asemenea, şi celorlalţi militari aliaţi aflaţi în România, care contribuie la consolidarea posturii de descurajare şi apărare a NATO pe Flancul Estic. Prezenţa dumneavoastră aici demonstrează unitatea, coerenţa şi capacitatea de reacţie ridicate care definesc NATO - cea mai puternică Alianţă politico-militară din istorie - şi pe noi ca Aliaţi. Împreună cu soldaţii români, faceţi Europa mai sigură şi protejaţi valorile euroatlantice: democraţia, drepturile omului, statul de drept şi dreptul fiecărei naţiuni de a-şi alege singură cursul de politică externă şi de securitate", a spus şeful statului la Cincu, unde vizitează Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica".
Şeful statului le-a urat succes militarilor olandezi în activităţile de pregătire, precum şi în misiunile pe care le vor desfăşura alături de soldaţii români. "Împreună suntem mai credibili, mai eficienţi şi mai hotărâţi în asigurarea unui mediu de securitate stabil, necesar dezvoltării societăţilor noastre democratice", a afirmat Iohannis, conform Agerpres. El a arătat că vizita premierului olandez la Cincu are loc într-un moment important, dar şi dificil pentru securitatea europeană şi euroatlantică.
"România şi Ţările de Jos sunt state prietene, partenere şi aliate în cadrul Uniunii Europene şi al NATO. Ţările noastre împărtăşesc aceleaşi valori democratice şi au interese comune de securitate, de pace şi de prosperitate. Vizita dumneavoastră în România, domnule prim-ministru, reprezintă expresia relaţiilor aprofundate de cooperare pe care România le are cu Ţările de Jos, în mod deosebit în domeniul securităţii şi apărării'', a mai spus şeful statului.