Antena Meniu Search
x

Video Mark Rutte a ajuns la Cincu împreună cu președintele Iohannis și premierul Ciucă. Primim sau nu undă verde pentru Schengen?

Mark Rutte, premierul Regatului Ţărilor de Jos (n.r. ţară cunoscută anterior drept Olanda), care efectuează o vizită de lucru în ţara noastră, a ajuns miercuri la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" de la Cincu, judeţul Braşov, fiind însoţit de preşedintele Klaus Iohannis. La Baza de la Cincu se află şi prim-ministrul Nicolae Ciucă.

de Redactia Observator

la 12.10.2022, 17:49

Vezi și

Premierul olandez Mark Rutte a ajuns, miercuri, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" de la Cincu. Oficialul a fost întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă. Cei trei înalţi demnitari urmează să aibă o întrevedere oficială, iar, ulterior, se vor întâlni cu militarii din România, Olanda, Belgia şi Franţa dislocaţi la Cincu. La Baza NATO de la Cincu sunt prezenţi şi ambasadorii Olandei (al cărei nume este acum, oficial, Regatul Ţărilor de Jos), Roelof Sander van Ees, al Franţei, Laurence Auer, şi al Belgiei, Philippe Henri Pierre Benoit.

Klaus Iohannis, declaraţii la Baza de la Cincu

După ora 17:00, au avut loc declaraţii de presă ale preşedintelui Klaus Iohannis, împreună cu cei doi premieri român şi olandez, relatează Agerpres. Klaus Iohannis a afirmat că România, la fel ca întregul Flanc Estic, "resimte din plin aceste ameninţări de securitate fără precedent generate de războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei". Preşedintele României a mulţumit militarilor olandezi prezenţi în România pentru eforturile pe care le fac.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, Olanda are dislocaţi la Cincu 195 de militari, Franţa - 313, Belgia - 64 şi România - 57. În total sunt 629 de militari dislocaţi în Baza ''Getica''. 

Pe acelaşi subiect

Aderarea României la spaţiul Schengen: poziţia Regatului Ţărilor de Jos

Pe agenda discuţiilor s-ar putea afla şi eforturile României de aderare la spaţiul Schengen, autorităţile române considerând că România îndeplineşte toate condiţiile. Conform news.ro, Europa Liberă a relatat marţi că Regatul Ţărilor de Jos este ultimul stat care nu şi-a precizat clar poziţia faţă de dorinţa României de a intra, în 2022, în spaţiul european al liberei circulaţii a persoanelor.

Ambasadorul Olandei la Bucureşti a precizat pentru Europa Liberă că în acest moment ţara pe care o reprezintă nu are informaţii din care să reiasă un răspuns de acceptare a aderării României în spaţiul Schengen. „Poziţia olandeză cu privire la extinderea Schengen este simplă: atunci când cerinţele sunt îndeplinite, aderarea este posibilă. Pentru a putea evalua acest lucru, avem nevoie de informaţii actualizate din partea Comisiei Europene cu privire la toate domeniile relevante pentru deciziile politice privind aderarea la Schengen”, a transmis ambasadorul olandez.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Mark Rutte a ajuns la Cincu împreună cu președintele Iohannis și premierul Ciucă. Primim sau nu undă verde pentru Schengen?