Efectele nocive ale radiațiior emise de telefon, demonstrate de o elevă din Brăila
Pe lângă problemele de vedere ori de odihnă pe care le poate cauza dacă îl folosim în exces, mai există un pericol neştiut pe care îl ascunde. Boala secolului, cancerul, se poate declanşa tot din cauza lui. O elevă din Brăila s-a străduit în ultimii ani să demonstreze acest lucru și a reuşit.
De Redactia Observator la 22.10.2018, 15:17Pe lângă problemele de vedere ori de odihnă pe care le poate cauza dacă îl folosim în exces, mai există un pericol neştiut pe care îl ascunde. Boala secolului, cancerul, se poate declanşa tot din cauza lui. O elevă din Brăila s-a străduit în ultimii ani să demonstreze acest lucru și a reuşit.
În drum spre serviciu, la job, acasă ori în bucătărie. Avem tehnologia la buricele degetelor, indiferent de moment. Studiile arată că am ajuns să verificăm telefonul mobil chiar şi de aproape 50 de ori pe zi.
Despre cât de rău ne poate face, cu adevărat, mobilul o arată nenumărate cercetări, dar şi Luciana Lăpuşneanu, elevă în clasa a XI-a la un liceu din Brăila. Cinci luni a durat experimentul prin care vrea să le demonstreze oamenilor că mobilul este mai mult un duşman decât un prieten. Rezultatul este devastator pentru sănătate.
Iar asta din cauza radiaţiilor puternice. Exact aşa se întâmplă şi în corpul uman, arată studiile. Iar în timp, utilizarea în exces a mobilului poate duce chiar şi la diverse forme de cancer.
Cum este destul de greu de crezut că putem face asta, specialiştii recomandă măcar să nu dormim cu el prea aproape de noi ori să apelăm la modul avion, pe timpul nopţii. Rezultatele studiilor de acum sunt confirmate şi de cercetări la nivel internaţional.
Dependenţa de telefonul mobil i-a făcut pe specialişti să îi dea şi un nume: nomofobie. Datele arată că aproape toţi românii iau mobilul cu ei ori de câte ori pleacă de acasă.