Festivalul plăcintelor, în Parcul Herăstrău din București
Surpriză pentru bucureştenii care au ieşit la plimbare în Parcul Herăstrău: au nimerit la festivalul plăcintelor. Iar preparatele nu au fost doar cele tradiţionale: cu mere sau brânză dulce. Bucătarii s-au întrecut în reţete internaţionale.
De Redactia Observator la 11.03.2019, 01:10Surpriză pentru bucureştenii care au ieşit la plimbare în Parcul Herăstrău: au nimerit la festivalul plăcintelor. Iar preparatele nu au fost doar cele tradiţionale: cu mere sau brânză dulce. Bucătarii s-au întrecut în reţete internaţionale. Plăcinta americană a avut concurenţă serioasă.plăcinta mexicană.
Luate la pachet sau savurate pe loc, plăcintele s-au vândut una după alta. O femeie din Oltenia a întors armele: şi-a atras clienţii cu plăcinte moldoveneşti. Piesa de rezistenţă a fost însă după o reţetă internaţională, făcută dintr-un aluat asemănător cu cel de tartă.
Printre cumpărători, un american stabilit la noi, care a fost încântat să descopere o specialitate din ţara natală.
La o altă masă, lângă o plită încinsă, un bucătar a pariat pe.plăcinta mexicană.
Şi denumirile inedite au avut succes. Reclama a fost sufeltul comerţului pentru bucătarul care şi-a numit produsul "plăcintă cu dovleag şterpelit"
Cele mai ieftine sortimente au costat 16 lei. Cel mai mult s-a plătit pentru Doboşul Uriaş, 23 de lei.