Antena LIVE

Curs valutar

Video

Sezonul alergiilor ar putea începe mai devreme. Care sunt simptomele şi ce avertizează medicii

Un avertisment venit din partea specialiştilor în sănătate. Viitoarele sezoane de alergii la polen vor începe mult mai devreme decât până acum şi vor fi mult mai intense.

De la 15.08.2022, 09:57
WhatsApp
Vezi și:

Este un studiu recent care arată asta. Şi stabileşte şi cauza: schimbările climatice.

Clara Mihociu, reporter Observator: Pe termen lung vorbim despre situaţii grave cu care ne putem confrunta. În primul rând, costurile pentru tratament sunt foarte scumpe atunci când vine vorba de alergii. În acelaşi timp, aceste alergii pot fi din ce în ce mai puternice. Aşadar, şi tratamentele trebuie să fie mai puternice şi în definitiv, mai scumpe. De altfel, oamenii se vor confrunta şi cu lipsa de la muncă sau de la şcoală, în cazul copiilor, în momentul în care vom ajunge în acele situaţii. Potrivit specialiştilor, studiile recente ne arată faptul că în anii următori vom ajunge să avem perioadă de alergii chiar şi cu 40 de zile mai mare decât în momentul de faţă din cauza schimbărilor climatice. Lipsa precipitaţiilor în primăvară, temperaturile ridicate mult mai devreme vor duc ela polenizarea plantelor mult mai rapidă. Aşa se face că cei are sunt alergici la mai multe tipuri de polen vor ajunge să suprapună perioadele acestor alergii şi de aceea se vor confrunta cu probleme mai grave din cauza alergiilor. Specialiştii mai spun că în ultimele decenii au observat ca de la an la an creşte cantitatea de polen cu 250%. 

Studiul, publicat marţi în revista Nature Communications, a constatat că, până la sfârşitul secolului, sezonul polenului ar putea începe cu până la 40 de zile mai devreme decât în ultimele decenii, din cauza încălzirii globale. De asemenea, cercetătorii au constatat că numărul anual de polen ar putea creşte cu până la 250%.

„Polenul este ceva care se află în atenţia oamenilor, deoarece le influenţează viaţa de zi cu zi dacă eşti alergic", a declarat pentru CNN Allison Steiner, autorul studiului şi profesor la Universitatea din Michigan. „ O componentă uriaşă a populaţiei este afectată de aceste alergii, iar oamenii sunt foarte interesaţi să înţeleagă cum s-ar putea schimba pentru a-şi putea gestiona mai bine simptomele."

Pe acelaşi subiect

În timp ce în trecut au existat studii care au subliniat modul în care sezonul de alergii se prelungeşte şi concentraţiile de polen sunt din ce în ce mai mari, Steiner a declarat că cercetarea lor este unică, deoarece descompune tipurile individuale de polen şi sursele de arbori în funcţie de regiune, analizând în mod specific o varietate de surse de plante, inclusiv stejarul, cedrul sau ambrozia.

În viitor, însă, studiul a constatat că diferitele varietăţi de polen de copac care altădată variau în funcţie de timp se vor suprapune în cele din urmă, ceea ce va duce la concentraţii generale mai mari care ameninţă sănătatea publică.

„ Unii oameni sunt alergici la anumite tipuri de polen, iar unii au mai multe proteine alergenice care pot determina mai multe alergii. Dacă suferiţi de alergii, puteţi sau nu să ştiţi la ce sunteţi alergic, în funcţie de tipul de teste pe care le-aţi făcut , a spus Steiner. „ Concentraţiile mai mari de polen se adaugă la ceea ce aţi putea fi alergic în mod individual". 

Polenul transportat de vânt, care joacă un rol important în fertilizarea plantelor, este strâns legat de schimbările de temperatură şi de precipitaţii. Astfel, pe măsură ce sezonul de primăvară se încălzeşte mai devreme din cauza schimbărilor climatice, plantele ar putea poleniza mult mai devreme şi pentru o perioadă mai lungă de timp decât în prezent.

Schimbările climatice au, de asemenea, un impact asupra numărului de ore de răceală din timpul iernii şi a numărului de zile fără îngheţ din primăvară, care afectează apoi momentul şi durata sezonului de polen.

Un început mai lung şi mai devreme al sezonului de polen ar putea declanşa o urgenţă de sănătate publică, spun cercetătorii. Peste 24 de milioane de persoane din SUA suferă de alergii respiratorii induse de polen sau de febra fânului, potrivit Centrelor pentru controlul şi prevenirea bolilor.

Deşi sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina implicaţiile socio-economice mai mari, Steiner a spus că acest lucru ar putea duce la o pierdere economică mare din cauza absenţelor de la serviciu, a zilelor de şcoală, a cheltuielilor medicale şi a deceselor timpurii.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

alergii alergie ambrozie simptome medici
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024