Spitalul groazei din Reşiţa a devenit "spitalul speranței". După 100 de zile de muncă, voluntarii au realizat imposibilul
După ce în urmă cu doar câteva săptămâni reprezenta un coşmar pentru orice pacient care îi călca pragul, "spitalul groazei" din Reşiţa s-a transformat acum într-o unitate modernă şi este pregătit să primească noi pacienţi Covid.
De Vali Popovici la 22.09.2021, 08:28După 100 de zile de muncă, s-a realizat imposibilul: voluntarii, cu material și bani proveniți aproape în totalitate din donații și cu multă muncă, au reabilitat întreaga clădirea Spitalului Județean de Urgență din Reșița.
Liliana Gherle – iniţiatoarea proiectului: Am reuşit oameni buni! Am reuşit imposibilul. Acel imposibil care astăzi se vede - este un mare şi real posibil. Datorită vouă tuturor. Şi vă mulţumesc.
Pereții au fost rași până la cărămidă, au fost schimbate ușile și ferestrele, dar şi instalația sanitară și cea electrică şi a fost schimbat mobilierul în fiecare salon.
În total, peste 120 de încăperi au o nouă față.
- Haos la Spitalului Judeţean din Timişoara, după ce pacienţii nevaccinaţi au fost puşi să aştepte testarea:...
- Ministrul interimar al Sănătății: Valul 4 al pandemiei, mai brutal. Posibil ca numărul maxim de paturi ATI atins...
- Johnson & Johnson pregăteşte a doua doză de vaccin: "Are o eficacitate de 94%"
Pompierii, polițiștii și jandarmii au lucrat cot la cot cu voluntarii și angajații spitalului
Primii care au răspuns apelului au fost instituțiile de forță, care au adoptat câte unul sau mai multe salone pentru a le reabilita. Pompierii, polițiștii și jandarmii au lucrat cot la cot cu voluntarii și angajații spitalului. Acestora li s-au alăturat cadrele medicale, dar şi studenţii aflaţi în practică.
Rahela Constantin – șef secție: Totul a devenit realizabil cu ajutorul comunităţilor şi a tuturor oamenilor care au luat parte la această bine-facere. În spitalul reabilitat au ajuns deja primii pacienți covid, care sunt tratați acum în condiții mult mai bune.