Tratamente benefice în timpul verii. Cum scăpăm de ridurile de expresie sau de transpirația excesivă
Pe timpul verii nu avem voie să apelăm la orice tip de tratament. Aşadar, primul tratament de mare interes este cel împotriva transpiraţiei excesive. Este de mare ajutor, mai ales pe timpul verii, însă există și alte proceduri care cu siguranţă ne vor face vara mai frumoasă.
De Redactia Observator la 11.07.2022, 15:56Tanspirația excesivă
Andrei Popa, medic dermatolog, e declarat pentru echipa Observator, care sunt cele mai potrivite tratamente împotriva transpirației excesive, care sunt motivele care duc la apariția acestei probleme, dar și cât durează astfel de tratamente.
“Dacă vorbim de vară, vorbim de temperaturi ridicate şi cea mai întâlnită problemă ar fi hiperhidroza axilară ceea ce se traduce printr-o transpiraţie excesivă la nivelul axilei. Cel mai performant tratamement în cazul acestei afecțiuni este tratamentul cu toxină botulinică. Ne ajută să blocăm transmiterea nervoasă la glandele endocrine. Tratamentul cu toxină botulinică pentru hiperhidroza axilară are ca durată undeva la 6 luni de zile”, a declarat doctorul.
Ridurile de expresie
- Specialiştii au descoperit elixirul tinereţii: ce beneficii are ozonoterapia
- Fraţii Bogdanoff, cei mai controversaţi gemeni din lume, lucrau cu un laborator specializat în tratamente pentru...
- Pericolul expunerii îndelungate la soare. Specialiștii spun între ce ore nu avem voie să stăm la plajă: "Aceste...
O altă problemă care poate apărea odată cu venirea verii, sunt ridurile ușoare de expresie, care apar atunci când ne încruntăm din cauza soarelui care pe timp de vară este mult mai puternic. “Din cauza faptului că este şi mult soare pe timpul verii ne şi încruntăm foarte mult. Putem trata această zonă numită glabelă prin ajutorul toxinei botulinice. Sunt nişte injectări foarte simple ce se pot face în anestezie locală cu cremă “, a mai adăugat Andrei Popa.
Iar pentru oamenii care au slăbit mult în ultima perioadă și își doresc mici modificări la nivelul buzelor, pomeților sau chiar conturarea mandibulei, specialistul spune că“ putem apela la injectările cu acid hialuronic. Nu necesită recuperare, iar efectele sunt imediat vizibile. Putem trata diferite zone, pomeţi, buze, contur mandibular, orice zonă ce necesită volum”.
În materie de tratamente faciale, medicul estetician, Elena Martin, a împărtășit câteva sfaturi legate de ce tratamente trebuie sau nu trebuie să facem pe timp de vară.
“Soarele determină la nivelul pielii anumite modificări de culoare si de textură inclusiv la persoanele tinere. Vedem riduri fine la nivelul zonei perioculare iar zona de la nivelul pleoapei este ceva mai greu de tratat pentru că necesită tratamente combinate.
Nu vă recomand procedurile minim invazice de tip peeling chimic profund sau laser pentru că există un risc mare de hiperpigmentare adică pete la nivelul pielii. Pentru hidratarea tenului apelăm la proceduri de tip mezoterapie”, a declarat aceasta.