Antena Meniu Search
x

Video Specialiştii au descoperit elixirul tinereţii: ce beneficii are ozonoterapia

Să vorbim despre sănătate, stare de bine, dar şi frumuseţe - lucruri pe care ni le dorim cu toţii. Deşi poate părea greu de crezut, sunt terapii care promit să ne ajute să le avem pe toate. Terapia cu ozon este una dintre acestea, de altfel folosită de peste un secol în medicină. În România se practică deja de aproape 20 de ani, iar studiile arată că este folosită cu succes pentru detoxifiere, stimularea imunității, ameliorarea durerilor sau pentru întârzierea apariţiei ridurilor. Experţi din toată lumea s-au întâlnit la Bucureşti la cea de-a şaptea ediţie a Congresului Federaţiei Mondiale de Ozonoterapie.

de Redactia Observator

la 09.05.2022, 13:15

Sursa foto: Profimedia Vezi și

Ozonoterapia pleacă de la ideea ca la originea oricărei afecţiuni sau probleme în organism se află insuficienta oxigenare a celulelor. Astfel, tratamentul bazat pe un amestec de oxigen şi ozon repară celula din interior, reducând zona afectată.

Dr. Ştefan Tiron, medic primar ortoped: “Sunt afecţiuni care nu pot fi rezolvate cu alte terapii cum este maculopatia care duce la orbire si care se trateaza cu ozon, frâneaza orbirea şi, foarte interesant, reduce nevralgia de trigerme. Sunt mai multe forme de administrare: se pot face injectabil cu nişte ace foarte fine subcutan, intraarticular, muscular, se poate sub formă de clismă, ca o microclismă intrarectal, se poate scoate nişte sânge şi se ozonizează. Apoi sângele reintră în corp.”

Dr. Maria Marcvart, medic primar medicina internă: „Este o administrare generală a ozonului direct pe sânge cu foarte mare impact asupra efectului antiinflamator, de imunitate crescută. Am avut cazuri de post covid teribile cu ameţeli, cu oboseală, cu depresie, cu tulburări de memorie şi cu rezultate incredibile.”

Celebra terapie cu ozon are efecte antiîmbătrânire

Dr. Maria Marcvart, medic primar medicină internă: „Pielea arată mai luminoasă, mai sănătoasă, ridurile nu mai sunt chiar atât de evidente. În tratamentul de cosmetologie, este nevoie de cel putin 10-12 şedinte, iar la cel celulitic la fel. Pe paciente le invit să îşi măsoare circumferinţa coapsei înainte şi după câteva şedinţe de ozonoterapie şi se vede matematic.”

Terapia cu ozon este, de asemenea, un ajutor pentru bolnavii de cancer. Studiile arată că ozonoterapia amelioreaza efectele secundare ale chimioterapiei și ajută corpul să se recupereze mai ușor după o intervenție chirurgicală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Specialiştii au descoperit elixirul tinereţii: ce beneficii are ozonoterapia