Victime ale coronavirusului în România. ”Nu s-a mai putut face nimic”
Cifrele pandemiei cresc de la o zi la alta. Virusul Sars Cov 2 a fost confirmat până acum la peste 6000 de persoane. Printre ele, un bebeluş de numai douăsprezece zile, născut la maternitatea din Timişoara. Numărul deceselor a depășit 300 de cazuri.
De Redactia Observator la 13.04.2020, 01:24Cifrele pandemiei cresc de la o zi la alta. Virusul Sars Cov 2 a fost confirmat până acum la peste 6000 de persoane. Printre ele, un bebeluş de numai 12 zile, născut la maternitatea din Timişoara. Numărul deceselor a depășit 300 de cazuri.
Coronavirusul l-a răpus la doar 41 de ani. Bărbatul din Gorj era în carantină de cinci zile într-o cabană din Rânca. Starea lui s-a agravat brusc, deşi nu avea simptome specifice coronavirusului.
Mihaela, soția bărbatului: Am vorbit în fiecare zi cu el. Și pe telefon, și pe cameră. Nu mi s-a părut nimic. Doar că vineri seara, l-am întrebat cum se simte. A zis că bine.
Un angajat al Direcției de Sănătate Publică l-a găsit prăbușit în cameră. Bărbatul a fost dus de urgență la spital, dar inima i-a cedat. După aproape două zile, a venit confirmarea: era infectat cu Covid 19.
Bărbatul era supraponderal și asta l-ar fi făcut vulnerabil în fața virusului.
Mihaela, soția bărbatului: Cert e că nu a fost bolnav niciodată. Un om cât muntele. M-au sunat și mi-au spus că, asta e, nu s-a mai putut face nimic.
Nici pentru o asistentă medicală din Braşov nu s-a mai putut face nimic. Lucica Ciobanu este cel de-al treilea cadru medical care şi-a pierdut viaţa în România. Luptătoare şi devotată muncii sale, dorea să ajute pe oricine, iar pentru ea nu exista nu se poate. Familia asistentei spune că, dacă s-ar fi luat măsuri din timp, femeia ar fi putut fi salvată.
”Iniţial au dus-o la spitalul Stejăriş din Brasov musca şi după au transferat-o la Bucureşti”, spune fiul asistentei.
”La Braşov au tratat-o doar cu paracetamol şi nu au luat măsurile de transfer mai rapid”, declară nora victimei.
În Galaţi, situaţia e critică după ce încă un cămin pentru vârstnici a intrat în carantină. Acolo sunt 140 de bătrâni şi 60 de cadre medicale.
Căminul Sf. Spiridon din Galaţi este al doilea pentru persoane varstnice unde coronavirusul face victime. Conform declaraţiilor DSP din oraş, aici au fost depistate pozitiv până acum 2 asistente şi doi beneficiari.
Deocamdată bătrânii nu sunt îngrijoraţi şi chiar privesc cu optimism situaţia prin care trec.
”Noi suntem sănătoşi şi n-avem treabă”, declară un vârstnic.
În celălalt cămin, patru persoane au murit deja, inclusiv patronul. Aici, 70 de oameni au fost depistaţi pozitiv şi au fost internaţi în spitalele din Galaţi.