52 de cadre medicale au plecat în Republica Moldova să salveze vieți
După ce au tratat bolnavi de coronavirus în spitalele româneşti, 52 de medici şi cadre medicale din mai multe judeţe din ţară au plecat în Republica Moldova.
De Redactia Observator la 01.05.2020, 14:53- 52 de cadre medicale au plecat peste Prut.
- Vor începe misiunea cu emoţii şi încredere.
Salvatorii români vor fi repartizaţi în 3 oraşe de peste Prut unde vor lupta alături de medicii moldoveni în lupta cu COVID-19. Din echipă fac parte şi medici sau asistente care abia s-au întors din focarul de la Suceava.
Pentru cei 52 de medici şi asistente care au plecat peste Prut, misiunea a început cu emoţii.
Georgiana Matei, medic UPU SMURD: Ne-am oferit voluntari toti cei care suntem aici si zic eu, colegii mei, suntem niste persoane curajoase. Familia a aflat in ultima secunda, respectiv astazi, si ne-a urat succes. Avem emotii, in fiecare secunda exista teama, dar vom invinge si asta.
Printre cadrele medicale venite din toată ţara, sunt şi salvatori care merg acum în a doua misiune. Prima a fost chiar focarul din Suceava.
Tudor Merticariu, Medic UPU Spitalul Sf Spridion Iasi: Cu drag trebuie sa ii ajutam pe cei de acolo,m sunt oameni si trebuie sa ii ajutam.
Reporter: Ati revenit de curand de la Suceava?
Tudor Merticariu, Medic UPU Spitalul Sf Spridion Iasi: Da, am fost si la Suceava si mergem unde este nevoie. Oriunde.
Prof. DR. Diana Cimpoesu, medic sef UPU SMURD: Suceava a fost intr-adevar o misiune grea, pe care ne-am asumat-o si care a inceput intr-un regim de mare urgenta. Acum avem parte de o misiune care incepe mai asezat.
11 din cei 52 de medici şi asistente care au plecat spre Republica Moldova sunt militari. Odată cu medicii români, în Republica Moldova vor ajunge şi echipamente medicale.
Odată ajunşi în Moldova, medicii români vor fi reparizaţi în trei centre COVID-19 din Chişinău, Bălţi şi Cahul.
Echipa medicală a României va fi coordonată de către un ofiţer al IGSU care a mai condus misiuni umanitare şi în Haiti şi Mozambic.