Noii absolvenţi de la Universitatea Politehnica din Bucureşti vor un job bine plătit în România
Cu diploma de inginer în mână, noii absolvenţi ai Universităţii Politehnica din Bucureşti, au planuri mari. Şi nu departe de casă, dacă se poate. Bine spus dacă se poate, pentru că tot ce-şi doresc cei trei mii de tineri care de azi sunt ingineri, e un job bine plătit în România.
De Redactia Observator la 07.07.2018, 22:47Cu diploma de inginer în mână, noii absolvenţi ai Universităţii Politehnica din Bucureşti, au planuri mari. Şi nu departe de casă, dacă se poate. Bine spus dacă se poate, pentru că tot ce-şi doresc cei trei mii de tineri care de azi sunt ingineri, e un job bine plătit în România.
Sunt cei mai buni dintre absolvenţii facultăţilor de inginerie din România. Ştefan şi George au fost şefi de promoţie la Automatică şi Calculatoare. Au terminat cu 10 pe linie şi amândoi sunt deja implicaţi în proiecte de programare în străinătate:
Ştefan Popa, şef de promoţie:
Eu sunt la un internship in Dublin la Google, a trebuit sa vin la absolvire si sa imi prezint lucrarea de licenta si apoi ma duc înapoi să muncesc.
Colegul lui e deja la al treilea internship la Google. După sediul din Londra, acum face practică în Los Angeles. Un salariu de 10 mii de lei pe lună l-ar face să rămână în România.
George Sebastian Pîrtoacă, şef de promoţie:
Aş vrea sa continui cu studii de cercetare, deşi tentaţia să mergi în afară şi să câştigi mulţi bani este foarte mare.
leana Mateş e deja la a treia facultate. După sociologie şi pshiologie, a ales să se licenţieze şi pe partea tehnică. Aşa că a învăţat pentru sesiune alături de fiul ei:
Ileana Mates, şefa de promoţie:
Lucrez la Spitalul Militar şi mă ocup de aparatura care se achiziţionează. Îmi place colectivul, îmi plac oamenii, nu mă gândesc nicio secundă să plec.
Aproape 80% dintre absolvenţii de anul acesta rămân în România.
Piaţa muncii are mare nevoie de cel puţin 400 de mii de ingineri în următorii 10 ani.
Mihnea Costoiu, rector Universitatea Politehnica:
Foarte mulţi dintre ei sunt angajati, peste 60% la sută, mulţi îşi doresc să rămână angajaţi în universitate, ca şi cadre didactice ale universităţii.
Ioana Milos, şefa de promotie:
A fost greu, cheia succesului este multa munca şi determinare.
Cele mai căutate facultăţi sunt automatica, telecomunicaţiile şi ingineria medicală, acolo unde 10 candidaţi se luptă pentru un singur loc.