Academia din Harghita care pregăteşte muncitori calificaţi pentru industria HoReCa. Fondatorii cred că este "reţeta succesului" pentru atragerea turiştilor
În Odorheiu Secuiesc, din judeţul Harghita, a fost deschisă o nouă Academie Gastronomică. Aici organizatorii îşi doresc să creeze muncitori calificaţi pentru industria Horeca. Cei care vor termina cursurile Academiei Gastro, vor putea profesa în domeniul culinar, dar şi hotelier.
De Redactia Observator la 23.04.2023, 09:49De Ziua Pământului, Ţinutul Secuiesc a pus bazele celui mai important proiect din acest an. Academia Gastro, şcoala care va forma în şase săptămâni de cursuri - 16 viitori bucătari. Aceştia vor avea la dispoziţie o sală de educaţie teoretică, o cameră de hotel şi o sală de bucătărie, dotată cu ustensile ca în marile restaurante.
Szasz Attila, manager de proiect: Motto-ul nostru este "să gătim din ceea ce avem". Ceea ce include folosirea unui lanţ scurt de aprovizionare.
Monica Kozma, președinte asociaţie: Noi credem că prioritar, gastronomia ar putea să fie totuşi un domeniu prin care am putea atrage mai mulţi turişti în zonă.
Totul a fost posibil cu ajutorul unei asociații înființată în anul 2017
- Peste 80 de tone de îngrăşământ chimic, descoperite lângă o şcoală din Botoşani: "Dacă mergeau copiii şi...
- În ce condiţii s-ar putea reîntoarce la şcoală elevii exmatriculaţi. Amendamentul depus la noile legi ale...
- Admitere în Poliție și Jandarmerie 2023. Documente necesare, calendarul probelor și afișarea rezultatelor
De atunci şi până acum, aceasta a finanţat peste 100 de proiecte importante, din 15 judeţe ale ţării.
Monica Kozma: preşedintă asociaţie: Prin sprijinirea acestor investiţii, noi am dori să sprijinim prin turism şi produsele locale. Am propus celor care beneficiază de sprijinul nostru în domeniul hotelier, să folosească în serviciile lor, produsele locale.
De la marea inaugurare nu a lipsit nici ministrul Mediului, care vede cu ochi buni, înființarea acestui proiect.
Tanczos Barna, ministrul Mediului: E o iniţiativă lăudabilă pentru că are la bază un principiu foarte sănătos şi pentru pământ. Este bine ştim că pentru 30% din emisiile de carbon pe plan mondial, responsabilă este industria agroalimentară.
Academia Gastro îşi va deschide porţile pentru primii cursanţi în luna iunie a acestui an.