Antena Meniu Search
x

Video Peste 80 de tone de îngrăşământ chimic, descoperite lângă o şcoală din Botoşani: "Dacă mergeau copiii şi se jucau pe acolo. Ferească Dummnezeu"

Peste 80 de tone de îngrăşământ chimic au fost descoperite lângă o şcoală din Botoşani. Substanţele ar fi fost depozitate ilegal atât pe un teren privat, cât şi în curtea unei şcoli. Doar norocul a făcut ca un dezastru ecologic să nu aibă loc. Astfel de substanţe pot lua foc la temperaturi ridicate sau în contact cu orice material inflamabil. 

de Redactia Observator

la 23.04.2023, 09:28

Vezi și

Poliţiştii au găsit mai bine de 100 de saci cu îngrăşământ chimic în curtea unei şcoli din comuna Coţuşca, din Botoşani. Erau depozitaţi direct pe sol deşi astfel de substanţe periculoase ar fi trebuit să stea ambalate şi numai în locuri protejate. 

Martor: Erau cred că în jur de 100, 100 si ceva de saci de 600 de kilograme. O perioadă de timp i-am păzit eu. M-a plătit omul ăsta patronul si stăteam seara aici că vă daţi seama că era foarte periculos. Era conştient, fără discuţii. 

Poliţiştii de la serviciul Arme şi Explozibil au fost chemaţi de un vecin care a văzut totul.

Reporter: De cand au început să depoziteze în curtea şcolii?

Profesor: Luna trecută.

Localnic: Dacă erau copiii ăştia la scoală, mergeau copiii se jucau pe acolo. Ferească Dummnezeu pica ceva, s-au intamplat cazuri. Nu murea un copil? Ferească Dumnezeu. 

Delia Nenișcu, purtător cuv IPJ Botoşani: Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au descoperit peste 80 de tone de îngrăşământ depozitat neconform, respectiv într-un spaţiu neacoperit şi direct pe sol, atât în curtea unei persoane, cât şi pe unn teren din apropierea unei unităţi de învăţământ. 

Doar norocul a făcut ca un dezastru să nu aibă loc. Şcoala a fost desfiinţată de curând. Administratorul terenului, cel care a depozitat substanţele acolo, nu vede pericolul şi neagă ce spun poliţiştii. 

Administrator firmă: Sacii erau în curte. Reclamaţia a fost că sunt acolo iar sacii erau în curte. Bine? Am avut o reclamaţie că am depozitat îngrăşăminte undeva. Îngrăşămintele nu erau depozitate acolo, erau în curte. 

Poliţiştii au deschis două dosare penale pentru nerespectarea regulilor privind depozitarea îngrăşămintelor chimice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Peste 80 de tone de îngrăşământ chimic, descoperite lângă o şcoală din Botoşani: "Dacă mergeau copiii şi se jucau pe acolo. Ferească Dummnezeu"