Antena Meniu Search
x

Admitere în Poliție și Jandarmerie 2023. Documente necesare, calendarul probelor și afișarea rezultatelor

Admitere în Poliția Română 2023. O nouă sesiune de admitere în cele două unităţi de învăţământ postliceal ale Poliţiei Române, Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" din Cluj-Napoca, pentru formarea agenţilor de poliţie are loc în perioada aprilie-iunie, fiind scoase la concurs peste 1.600 de locuri.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 16:15

polițistă din România
Admitere în Poliție și Jandarmerie 2023. Documente necesare, calendarul probelor și afișarea rezultatelor - Shutterstock (arhivă)

Cererile-tip de înscriere şi, după caz, consimţământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează şi se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, în perioada 20 aprilie - 5 mai, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Unităţile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite cererile-tip de înscriere. Candidaţii se pot înscrie la o singură şcoală postliceală.

Admitere în Poliția Română. Candidaţii vor depune documentele până pe 15 mai 2023

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor (nota de promovare a fiecărei probe fiind minim 5), iar, la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs.

Pe acelaşi subiect

Proba de evaluare a performanţei fizice va fi susţinută în perioada a 19-24 mai, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie, astfel:

- Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” - pentru candidaţii din municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea;

- Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina - pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea;

- Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca - pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu;

- Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea - pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;

- Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani - pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea;

- Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni - pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.

Spre deosebire de anii trecuţi, proba de evaluare a cunoştinţelor nu se va susţine la sediul unităţilor de recrutare, ci la sediul şcolilor.

Calendar de admitere în Poliția Română. Când se afișează rezultatele

Candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice vor susţine proba de evaluare a cunoştinţelor, în 27 mai 2023, iar rezultatele obţinute vor fi postate pe site-ul oficial al unităţii de învăţământ pentru care optează, până la 28 mai.

Proba de evaluare a cunoştinţelor constă într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislaţie specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului, educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.

La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una din următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză.

Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 31 mai - 29 iunie.

Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la 30 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Admitere în Poliție și Jandarmerie 2023. Documente necesare, calendarul probelor și afișarea rezultatelor