Accidente, dezastre naturale si locuri de tortura au ajuns obiective turistice
Mii de oameni merg anual pe urmele tragediei de la Cernobil, se fotografiaza pe locul fostelor turnuri gemene sau in lagarele naziste
De Redactia Observator la 21.07.2013, 19:39Cea mai recenta atractie este epava contorsionata a autocarului cu romani prabusit intr-o prapastie din Muntenegru.Turistii care trec prin canionul Moraca nu rezista tentatiei de a opri pentru cateva minute langa troita improvizata. Lucruri personale ale pasagerilor si bucati din autocar aruncate pe versant amintesc si acum de tragedie.Tulburati pe moment , oamenii fac poze si merg mai departe. Canionul s-a alaturat astfel destinatiilor incluse in asa numitul turism de dezastru.
Monumentul construit pe locul turnurilor gemene din New York si, mai recent, epava navei de croaziera Concordia sunt cateva dintre ele. "Principalele destinatii de acest fel sunt Cernobyl, Pripiat, orasul abandonat din nordul Ucrainei. Locuri unde au avut loc dezastre, atentate, razboaie. Sunt cautate si fostele lagare de concentrare naziste", spun agentii de turism.
Asa se intampla si la Cernobil, o destinatie de pelerinaj pentru din ce in ce mai multi curiosi. Care platesc 150 de euro pentru o zi in infern.
Grupuri de turisti s-au strans si pe urmele uraganului Sandy, care a facut ravagii la finalul anului trecut.