Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: "Nu este recomandat spirtul sau vitamina C"
COVID-19 face victime de la o oră la altă. Un potențial vârf ar fi undeva în a două parte a lunii aprilie. Până acum, două treimi din pacienţii infectaţi cu coronavirus vin din străînătate. Profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel spulberă mitul românilor: spirtul nu este bun că dezinfectant și nici vitamina C nu ne scapă de infecţia cu coronavirus.
De Redactia Observator la 12.03.2020, 11:06- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
COVID-19 face victime de la o oră la altă. Un potențial vârf ar fi undeva în a două parte a lunii aprilie. Până acum, două treimi din pacienţii infectaţi cu coronavirus vin din străinătate. Profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel spulberă mitul românilor: spirtul nu este bun că dezinfectant și nici vitamina C nu ne scapă de infecţia cu coronavirus.
Spirtul medicinal nu este bun dezinfectant şi spulberă mitul românilor.
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, manager Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș - Nu este recomandat spirtul, corect este să vă spălaţi cu apă şi săpun pentru că apa şi săpunul prin bulele pe care le face săpunul, prin spumă respectivă, decontaminează pielea de la nivelul mâinilor şi că atare mâna rămâne curată.
Sunt doar câteva dintre recomandările de care trebuie să ţinem cont în lupta cu noul coronavirus.
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, manager Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș - Dacă o persoană înţelege să stea cu geamul închis că să nu se contamineze prin eventuală circulaţie a microbilor din afară se înşală pentru că produce o proprie acumulare de microrganisme plecate de la propriul organism.
România nu se poate feri, în perioada următoare, de o creștere a numărului de cazuri, dar măsurile de protecţie şi de prevenţie pot limita numărul de îmbolnăviri.
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, manager Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș - În momentul de faţă noi vorbim de câteva zeci de persoane care sunt infectate în România, dintre care circa două treimi sunt cazuri de import şi circa o treime cazuri cu transmitere locală pe teritoriul României. Noi estimăm că un vârf potenţial ar fi undeva în a două parte a lunii aprilie.
Totodată, în lupta cu COVID-19, medicii nu recomandă vitamina C. În cazul copiilor care încă nu au un sistem imunitar dezvoltat spre deosebire de adulţi, vitamina C nu face decât să sporească răspunsul imunitar, adică să facă corpul mult mai reactiv în lupta cu virusul ucigaş.
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, manager Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș - Vitamina C nu este recomandată. Mare lucru nu face, mai mult decât atât așa cum se înghite așa se elimina pentru că organismul nu face stoc de vitamina C.
Pandemia de COVID-19 este prima din istorie provocată de un coronavirus. Ultima pandemie, cea de gripă gripă mexicană, a fost declarată de OMS în anul 2009. S-a încheiat în august 2010, dar a continuat să facă victime în fiecare sezon.