Bătrânii rămaşi în case de teama coronavirusului primesc ajutor de la voluntari
Riscul unor complicaţii în cazul îmbolnăvirii cu Covid 19 este mai mare în cazul celor vârstnici. Este motivul pentru care, mai ales ei, trebuie să rămână în case. Iar oamenii se mobilizează să găsească soluţii astfel încât să primească tot ce au nevoie.
De Redactia Observator la 19.03.2020, 15:00- Voluntarii ajută bătrânii rămaşi în casă.
- CUmpărăturile li se aduc acasă.
Riscul unor complicaţii în cazul îmbolnăvirii cu Covid 19 este mai mare în cazul celor vârstnici. Este motivul pentru care, mai ales ei, trebuie să rămână în case. Iar oamenii se mobilizează să găsească soluţii astfel încât să primească tot ce au nevoie.
Voluntari, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor fac tot posibilul să nu le lipsească strictul necesar. La Constanţa, oamenii au primit cumparaturi la uşă, la fel şi cei din centrele de carantină din Galaţi.
La 70 de ani, domnul Gheorghe conștientizează cât de important este să stea în casă. Face parte din categoria celor mai vulnerabile persoane în față coronavirusului.
Angajații Direcției de Asistență Socială din Constanța au ajuns de îndată ce bărbatul a sunat la dispeceratul ce funcționează 24 de ore din 24.
Reporter: De unde aţi aflat?
Gheorghe Ioniţă: De pe facebook am aflat, nu am ieşit din casă de vreo săptămână, nu am nimic, nu tuşesc, nu am temperatură, dar am zis mă, prevenitv.
Cu lista făcută deja, cumpăraturile au început în market, apoi în piaţă. Iar misiunea a fost gata cam într-o oră.
Gheorghe Ioniţă: Nu găsesc cuvinte. Am incercat să fac comandă şi prin alte firme. Procedura de a face comandă este foarte greoaie, trebuie să cauţi pe o listă plină de anumite produse. Dumneavoastră într-o oră aţi fost înapoi. Mii de mulţumiri.
La Constanţa, oamenii au dat dovadă de solidaritate, iar o platformă este deja în lucru. "Împreună pentru Constanţa" va fi locul online unde cei care au nevoie de ajutor şi cei care vor şi pot să îl ofere se vor regăsi.
Şi cei aflaţi în centrele de carantină au nevoie de solidaritate în această perioadă. În urma unei cooperări între prefectura Galați și Arhiepiscopia Dunării de jos, oamenii au primit alimente și alte lucruri necesare pentru igiena personală.
Gabriel Avrămescu, prefect Galaţi: Am continuat acţiunile pentru persoanele carantinate împreună cu Arhiepiscopia Dunarii de Jos, am mers la centrele de carantină cu alimente, cu lenjerie, lenjerie pentru paturi, cu prosoape, cu obiecte care sunt necesare pentru persoanele care sunt în carantină. Vom continua și în perioada imediat următoare cu acțiunile cu Arhiepiscopia, atât pentru persoanele izolate la domiciliu cât și pentru persoanele care sunt în carantină.
În acest moment, în judeţ sunt 4 centre de carantină, care găzduiesc în total 55 de persoane. Alţi 660 de oameni sunt izolaţi la domiciliu.