Doar alarma îi mai sperie pe spărgătorii de mașini
Alarma bună trece primejdia rea. După ce de zeci de ori, hoţii au furat maşini, oglinzi, casetofoane, tot mai mulţi români au căutat soluţia magică să-şi păzească maşina. În primul rând, cu toţii suntem atenţi unde parcăm.
De Redactia Observator la 02.01.2014, 20:56Furturile din maşini sau chiar furturile de autoturisme sunt pentru sute de persoane o sursă de trai.
Să-ţi păzeşti maşina de hoţi este uneori o misiune imposibilă.
Apar când nu eşti atent şi dispar cu tot ce pot. Aşa i s-a întâmplat şi lui Karl, un împătimit al maşinilor.
Mi-au furat oglinzile, au reusit sa deschida si mi-au furat si casetofonul, mi-au taiat cablurile, spune bărbatul.
Odată constatat furtul, următorul pas este plângerea la poliţie. În acest caz, hoţii au fost depistaţi.
Cu această ocazie, a aflat şi tactica secretă a hoţilor.
Dupa ce isi supravegheaza tinta, hotii specializati pe furturi auto devin foarte inventivi cand cor sa si atinga scopul. Singurul lucru care i-ar speria ar fi un sistem de alarma.
E vorba de un sistem de alarmă special, nu de cel pe care îl are maşina din fabrică.
Cel mai ieftin sistem de alarmă porneşte de la 250 de lei, însă odată cu funcţiile de care beneficiază, cresc şi costurile
Preturile urca in functie de alte functii ale alarmei care nu tin neaparat de paza ci mai degraba de confort precum inchidereea automata a geamurilor, prnirea masinii, monitorizarea prin GPS, pornirea prin telefon, spune un comerciant.
În plus, cei care se luptă în mod direct cu hoţii mai recomandă şi alte detalii la care trebuie să fie atent un proprietar responsabil.
Politia capitalei va recomanda ca in momentul in care sunteti parcat sau asteptati la semafor, sa incuiati masina. Pe timpul noptii, pe cat posibil, sa parcati in locuri iluminate.
În primele luni ale anului 2013 au fost furate 2.400 de componente auto şi 350 de maşini.