Cum îşi petrec pescarii mini-vacanța de 1 Mai
Este linişte pe malul apelor din jurul Capitalei, acolo unde pescarii împătimiţi au aşteptat cu orele marea captură, în timp ce doamnele au făcut plajă toată ziua.
De Redactia Observator la 29.04.2018, 20:44Este linişte pe malul apelor din jurul Capitalei, acolo unde pescarii împătimiţi au aşteptat cu orele marea captură, în timp ce doamnele au făcut plajă toată ziua. Plimbările cu barca sau cu trăsura, dar mai ales imaginaţia românilor care deţin astfel de locuri au transformat lacurile aparent banale în adevărate obiective turistice.
Pe baltă, pe ponton, pescarii sunt mereu pegătiţi pentru peştele cel mare. Aşteaptă şi câte 12 ore.
Gemenii Ştefan şi Alexandru au prins primul peşte din viaţa lor. Fraţilor le face cu ochiul captura mai mare a celorlalţi pescari.
Taxa de pescuit porneşte de la 80 de lei. Cine mai vrea şi cazare a plătit între 260 şi 400 de lei pe zi.
Direct din undiţă, peştele ajunge pe grătar.
Patronii bălţii le pun la dispoziţie turiştilor şi trăsură. O plimbare pe malul lacului porneşte de 25 de lei şi ajunge la 100 de lei.
Cine vrea, se poate plimba gratuit cu o maşină de epocă.
Sunt deja 7 ani de când Ştefan Mehedinţu, unul dintre patroni unui lac ce se întinde pe 55 de hectare, a lăsat aglomeraţia din Capitală împreună cu toată familia pentru viaţa liniştită din Baloteşti, Ilfov.
Astfel de locuri au început să fie şi din ce în ce mai căutate. Sunt câteva zeci doar în jurul Capitalei.
Cu 300 de lei pe zi, se poate închiria o rulotă de lemn, cu terasă proprie.