Artă meşteşugărească și tehnici inedite de pictură pe înțelesul copiilor, în Grădina Valorilor Românești
Vacanţa de vară nu înseamnă doar joc şi distracţie, ci poate fi şi prilej de învăţare. La Bucureşti mai mulţi copii și tineri au ales să deprindă arta meşteşugărească și tehnici inedite de pictură.
De Redactia Observator la 27.08.2019, 18:30- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Vacanţa de vară nu înseamnă doar joc şi distracţie, ci poate fi şi prilej de învăţare. La Bucureşti mai mulţi copii și tineri au ales să deprindă arta meşteşugărească și tehnici inedite de pictură, în cadrul proiectului cultural-educativ de vară, Grădina Valorilor Românești. Demersul inedit este susținut de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, prin Senatul Științific al Copiilor.
Într-un cadru natural, cu joc şi voie bună, cei mici deprind lesne tehnici de pictură pe apă și artă meșteșugărească.
Gabriela Ioniță, profesor Clubul de Excelență: Îi ajută foarte mult, ei devin foarte creativi, parcul le oferă aer curat și le oferă șansa ca ei să socializeze.
”Îmi place foarte mult să lucrez în natură, îmi folosesc creativitatea și este educativ”, spune Bianca.
În cadrul proiectului cultural-educativ Grădina Valorilor Românești copiii au realizat tablori și elemente decorative.
Gabriela Ioniță, profesor Clubul de Excelență: Astăzi ne-am propus să facem din niște bucăți de lemn, pe care le decorăm cu piele și cu fetru, un tablou mic pe care îl putem pune pe perete.
Îndrumați de profesor, cu puţină îndemânare, cei mici au reușit să realizeze obiecte decorative unice. Majoritatea lucrează cu mare pasiune şi revin pentru a participa și la alte ateliere.
”Am venit ca să mă distrez, să învăț multe lucruri noi, să stau în aer liber. Am făcut un tablou, unde am pus flori și mărgele”, spune Alexandra.
Tot în cadrul acestui atelier, copiii au învățat să picteze tricouri folosind o tehnică străveche persană de a desena pe suprafața apei, urmând ca desenele realizate să se transpună pe hârtie sau pe o pânză. De fiecare dată interesul copiilor pentru arta EBRU este unul foarte mare deoarece aceasta se distinge printr-o calitate deosebită: unicitatea.
”În Grădina Valorilor am făcut pictură pe apă și am pus pe un tricou alb. Îmi place să pictez pentru ca este foarte relaxant și îmi dezvoltă mai mult imaginația”, declară Codruț.
Pe lângă atelierele de artă meșteșugărească și pictură pe apă, copiii au putut participa și la un curs de siguranță rutieră organizat de Brigada de Poliție Rutieră din București.