Asfaltul de pe Autostrada Soarelui a cedat din nou, exact unde se lucrase, în vârf de sezon
Autostrada Soarelui mai strică un sezon estival. Din cauza căldurii, a explodat o bucată de asfalt. Muncitorii care s-au retras luna trecută doar au cârpit dalele. Aceleaşi care, anul trecut, au provocat pericole în trafic. Şoferii stau şi privesc cum drumarii intervin în stilul obişnuit.
De Redactia Observator la 19.07.2019, 19:54Autostrada Soarelui mai strică un sezon estival. Din cauza căldurii, a explodat o bucată de asfalt. Muncitorii care s-au retras luna trecută doar au cârpit dalele. Aceleaşi care, anul trecut, s-au umflat şi au provocat pericole în trafic. În drum spre vacanţă, şoferii stau în coloană şi privesc cum drumarii intervin în stilul obişnuit: peticesc şi apoi pleacă.
"De aici începe coloana pe Autostrada Soarelui, pe sensul spre litoral", este imaginea unui început de weekend, în plină vară, pe Autostrada Soarelui.
În acest sezon, o bucată de asfalt, cu care au fost peticite plăcile de beton, s-a dilatat din cauza temperaturilor ridicate. Nervoşi, unii şoferi au tras pe dreapta să filmeze coloana care s-a întins pe câţiva kilometri.
Alin Şerbănescu, purtător de cuvânat CNAIR: Au fost nemulţumiri, e firesc să fie nemulţumiri pentru că, în momentul în care lucrăm în cale, lucrăm în drum, practic se strangulează circulaţia. Dar îi rog pe toţi să înţeleagă că, dacă nu intervenim, situaţia se agravează
Ce au făcut muncitorii de la Compania de Drumuri în această dimineaţă? Ei bine, nimic altceva decât să repare, pe repede-nainte, această porţiune. Mai exact, să schimbe asfaltul vechi cu unul nou. Însă, din cauza acestei situaţii, incidentul se poate repeta oricând.
Aşa cum s-a repetat, în mai multe episoade, în sezonul estival de anul trecut.
Ca o ironie amară, tot pe 19 iulie, dalele se ridicau pentru a patra oară într-un sezon. Într-una dintre situaţii, chiar s-au înălţat la jumătate de metru de sol după ce s-au desprins.
Că şoseaua poate ceda în orice moment o recunosc chiar cei de la Drumuri, care vin mereu cu aceeaşi scuză: până în toamnă, când încep lucrările de reparaţii capitale pe tronsonul Bucureşti-Fundulea, nu pot interveni altfel.
Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Da, riscul există. Tot ce înseamnă această porţiune de plăci de beton are probleme. De aceea avem acolo instituit şi acel faimos "Smurd" al autostrăzilor care patrulează permanent şi intervine rapid
Rapid, dar în zadar. Situaţia este trasă la indigo în fiecare an.
În această perioadă, pe Autostrada Soarelui circulă zilnic în jur de 50 de mii de maşini. Adică patru milioane şi jumătate de şoferi tranzitează drumul de mare viteză într-un singur sezon.